Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

EŞİK’ten yeni kampanya

300’e yakın kadın ve LGBTİ+ örgütü ile emek ve meslek örgütlerinin kadın yapılarının bileşen olduğu Eşitlik İçin Kadın Platformu (EŞİK), “Yasalara Dokunma Uygula” sloganıyla bir kampanya başlattı. 

Kadınların kazanılmış haklarını korumak ve olası tehditleri engellemek amacıyla yeni mücadele programını çevrimiçi düzenlenen basın toplantısı ile açıklayan EŞİK temsilcileri, İstanbul Sözleşmesi’nden kadına yönelik şiddete, çocuklara cinsel istismar suçunun affından nafaka ve çocuk haczine kadar birçok konuyu ele aldı. 

“Saldırılara hazırlıksız yakalanmayacağız, her adımı zorlayarak mücadele etmeye kararlıyız” diyerek toplantıyı başlatan EŞİK’ten Sevilay Çelenk, “Bugüne kadar bir reform gibi önümüze gelen her konu, kazanımlarımızın tırpanlanması ile sonuçlandı. AKP ve MHP iktidarı ile olan 20 yıllık tecrübemiz bunu gösteriyor. Toplumsal muhalefete, siyasal muhalefete, medya ve kadınlara mücadele çağrısı yapıyoruz.  

Bu kampanyayla kadın cinayetleri önlenebilir diyoruz, nafakama dokunma diyoruz, çocuklara cinsel istismar suçunun affı söz konusu edilemez diyoruz” ifadelerine yer verdi. 

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img