‘Kaza değil cinayet’

0
943

Ankara Şehir Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği asistanlarından Rümeysa Berin Şen’in nöbet dönüşü trafik kazasında yaşamını yitirmesi sonrasında Türk Tabipleri Birliği (TTB) Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu’nun çağrısıyla, çalışma şartlarının düzelmesi için 25 Ekim’de tüm hastanelerde eylem yapıldı. 

TTB’den yapılan açıklamada ”Bir arkadaşımızı daha tükenmişliğe, intihara, kaza görünümlü cinayetlere vermemek için, nöbet ertesi izin hakkımızı alana, çalışma şartlarımız düzelene kadar dayanışmamızı ve mücadelemizi büyüteceğiz” denildi ve ülkedeki tüm hastanelere eylem çağrısı yapıldı. 

Rümeysa Berin Şen’i anmak isteyen meslektaşları Şehir Hastanesi’nde idari bina önünde alkışlı protesto gerçekleştirdi ve insanlık dışı çalışma koşullarına tepkilerini dile getirdi. Şen’in “göz göre göre gelen çalışma şartlarının sebep olduğu cinayet” nedeniyle öldüğünü belirten hekimler, Sağlık Bakanlığı’na tepki gösterdi. 

25 yaşındaki Rümeysa Berin Şen, nöbet çıkışı evine dönerken kullandığı otomobille yaptığı kazada hayatını kaybetmişti. TTB Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu, ölümü, ‘yoğun iş yükü, gün aşırı uykusuz nöbetlerin yol açtığı çalışma koşulları‘na yormuştu. 

Sağlık Bakanlığı’nın 2019 istatistiklerine göre Türkiye’de toplam 160 bin 810 hekim var. Asistan sayısı ise 28 bin 768. Ancak asistanlar, yıllardır bilinen ancak çözülmeyen ve kronikleşen sorunlardan dolayı mutsuz ve umutsuz. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz