‘Olimpiyat Kavşağı’ hafıza mekânıdır

0
759

Serbest ve grekoromen güreş dallarında dünya ve olimpiyat şampiyonlukları bulunan ve 1976 yılında kaybettiğimiz ünlü güreşçimiz ve soydaşımız Hamit Kaplan anısına Düzce’nin içinden geçen E-5 karayolu üzerinde bir kavşağa halk, “Olimpiyat Kavşağı” adını vermiştir. 

Yaklaşık 50 yıldır bu isimle anılan kavşağın adı Düzce Belediyesi tarafından, söz konusu bölgenin ağaçlandırma çalışmalarını yapan firmanın adı ile birlikte “Sancaklı Kavşağı” olarak değiştirilmiş ve buraya tabela yerleştirmiştir. 

İsim değişikliğine gelen tepkiler üzerine “Sancaklı Kavşağı” tabelası kaldırılmış ve yerine “Sancaklı Mobilya A.Ş. Tarafından Ağaçlandırılmıştır” yazılı, aynı ebatta yeni bir tabela yerleştirmiştir. Basında yer alan haberlerde Olimpiyat Kavşağı’nın adının değiştirilmesine ilişkin gerekli olan Belediye Meclisi kararının da alınmadığı belirtilmektedir. 

İlde bulunan sivil toplum kuruluşları, siyasi partilerin temsilcileri başta olmak üzere Düzceliler, söz konusu kavşağın Düzce’de yarım asırdır “Olimpiyat Kavşağı” olarak bilindiğini, “Olimpiyat Kavşağı” adını dünya şampiyonu olan Hamit Kaplan’dan aldığını, Hamit Kaplan ve olimpiyat isminin birlikte özdeşleştiğini, buranın Düzce’nin coğrafi bir işareti ve hafıza mekânı olduğunu belirterek; hiç kimsenin bunu ortadan kaldırmasını istemediklerini belirtmişlerdir. 

Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak; “Olimpiyat Kavşağı” isminin değiştirilmesi girişimlerinden vazgeçilmesini ve kamuoyuna tatminkâr bir açıklama yapılmasını Düzce Belediyesi’nden talep ediyoruz. 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED) 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz