‘Suçlayıcı ve damgalayıcı dil’

0
385

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun 22 Aralık’ta açıklayacağı faiz kararı öncesi “Faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” şeklindeki açıklamasına sosyal medya hesabı üzerinden yorum yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sayın Merkez Bankası Başkanı, kıvırmayalım lütfen. Sen Sayın Cumhurbaşkanı’na gider mi yapıyorsun yoksa ekonomik kurtuluş savaşının en hararetli günlerinde Çerkes Ethem gibi saf mı değiştirdin? Faiz lobisinin adamı mı oldun?” dedi. 

  

“Asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz” 

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), Bolu Belediye Başkanı Özcan’ın sözlerine tepki gösterdi. 

KAFFED’in yaptığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi: 

“Cumhuriyet tarihinin aydınlatılması gereken önemli olaylarından biri olan ‘Ethem’in hainliği ya da kahramanlığı’, siyasi istikbalini popülizmle pekiştirmeye çalışan insanlar tarafından Çerkes toplumunun önüne adeta bir sopa gibi servis edilmektedir. Ne var ki tarih biliminin konusu olması gereken bu meselenin, bir halkı rencide edici, damgalayıcı ve suçlayıcı bir dille siyasi tartışmalara malzeme edilmesi ortalama bir politikacıda, özellikle herkese eşit hizmet götürmekle mükellef bir belediye başkanında, bulunması gereken akıl, izan, siyasi ahlak gibi niteliklere uygun düşmemektedir. 

Kafkas Dernekleri Federasyonu olarak Tanju Özcan’ı ve siyasi hırsları ve hesapları uğruna, toplumu bir grubun dezavantajları veya farklılıkları üzerinden kutuplaştırma, ayrıştırma ve ötekileştirme üzerine bir siyasi kariyer inşa etmeye ve gündem yaratmaya çalışan tüm siyasetçileri kınıyor; bu siyasetçi ve mensubu oldukları siyasi partileri aklın, bilimin, insan hakları ve evrensel değerlerin ışığında, hukuki ve etik ilkeler çerçevesinde, asli görevlerini yapmaya davet ediyoruz.” 

  

Geri adım attı 

Daha önce de özellikle mültecilerle ilgili ırkçı ve ayrımcı açıklamalar yapan Tanju Özcan, KAFFED’in açıklamasının ardından yeni bir paylaşım yaptı ve “Çok sayıda Çerkes dostum beni aradı. Çerkesler çok saygı duyduğum vatansever insanlar, yanlış anlaşılmaktan dolayı çok üzüldüm. Beni tanıyanlar Çerkeslere karşı olan muhabbet ve sevgimi gayet iyi bilirler. Çerkes kardeşlerimi istemeden üzdüysem haklarını bana helal etsinler” dedi. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz