‘Maykop Restaurant’ açıldı

0
2291
Ünal Uluçay

Maykop Restaurant henüz konuklarını ağırlamaya başlamadan önce uğrayıp, açılış gününe yetişmek için gösterilen özenli telaşa şahit olduk. Sektörü bilen, tanıyan yaklaşımları ve enerjiyi görmek çok güzeldi. Açılış gecesi de bu özenli telaşı ve enerjiyi hissedebildik doğrusu. Görünen o ki; İstanbul’da mutfağımızı temsil eden her biri değerli mekânlarımızın arasına bir yenisi katıldı.  

Kadıköy tarafında olanların gözü aydın olmasına aydın ama şehrin birçok bölgesinden de bir Marmaray uzaklığında Maykop Restaurant. Ömrü uzun olsun. 

Biz kendimizi evimizde hissettik ve Ünal Uluçay’a Maykop Restaurant’ın hikâyesini sorduk.


-Böyle bir mekân fikri nasıl doğdu ve gelişti?  

-Turizmci biri olarak, hizmet sektörüne yıllarını vermiş bir kişi ve yeme-içmedeki kaliteyi önemseyen bakış açımızla ait olduğumuz topluma en iyiyi sunabilmek düşüncemiz hep vardı. Birçok mekânı ve lezzeti naçizane deneyimleyerek, çeyrek asrı aşkın dostlarım ve ortaklarım olan işinsanı Alpay Türkoğlu, avukat Turgay Erdem’le başta Çerkesler olmak kaydı ile her kesimin damak tadına hitap etmek üzere yola çıktık. Sohbet ortamında karar verip, bir ay gibi kısa sayılabilecek zamanda projeyi hayata geçirdik. 

-Neden Maykop Restaurant? Çerkes ve dünya mutfağı konusu, detaylandırır mısınız? Gelenleri neler bekliyor? 

-Burada et ve kebap ağırlıklı bir menüye sahip olsak da elbette Çerkes yemeklerine de menümüzde geniş bir yer ayırdık. Haliyle hem bizler için simgesel değeri hem de Çerkes olmayanlara yöresel lezzetlerimizi ve anavatanımızı anlatabilmek adına Adige Cumhuriyeti’nin başkenti olan Maykop’un işletmemizde bir izi olmasını istedik. Daha uygun bir ismi düşünemezdik bile… Dileriz misafirlerimiz evlerinde gibi hissederler. 

-Çerkes mutfağı kısmı nasıl yürüyecek? 

-Bütün menümüzde olduğu gibi Çerkes mutfağımızda da lezzetleri en iyi şekilde misafirlerimize sunabilmek için malzemelerimizi kaynaklarından özenle seçerek alıyor, hijyenik koşullarda hazırlanmasını sağlıyor, bu konuda out source destekler de alarak tazelik esasıyla servis ediyoruz. İnancımız Çerkes mutfağının hakkını vererek her kesimden misafirimize beğendirebileceğimiz yönündedir. 

 

-Okuyucularımıza mesajınız olur mu? 

-Tüm okuyuculara önerimiz; 

Dünyanın en geniş yelpazesine sahip Türk mutfağının et-kebap çeşitleri ile Çerkes mutfağının eşsiz lezzetlerinin sentezini, muhteşem Prens Adaları manzarası eşliğinde, günün her anında, kahvaltıda, öğlen yemeğinde ya da akşam güneşin batışını izlerken Maykop Restaurant’da deneyimleyebileceğiniz fırsatları kendinize yaratmanızdır. 

  

-Yolunuz açık olsun.


 

 

Turgut Özal Bulvarı No :123, İdealtepe- Maltepe/İstanbul

Telefon: 0536 330 22 33

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz