‘Nart Mitolojisi Dijital Resim Yarışması’

0
684

Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı mayısta yeni bir yarışmanın duyurusunu yaptı: “Nart Mitolojisi Dijital Resim Yarışması”.  

Duyuruda şu ifadeler yer aldı: “Sanat yarışması, dünya kültürünün en önemli zenginliklerinden biri olan mitoloji ile günümüz teknolojisini buluşturmayı amaçlamaktadır. Nart Mitolojisi, kadim Kuzey Kafkasya halkları tarafından yüzyıllar öncesinden bugüne kadar taşınmış kültürel bir mirastır. Nart Mitolojisi Dijital Resim Yarışması, bu değerli mirası, bugünün dünyasıyla tanıştırmayı hedeflemektedir. Nart Mitolojisi terimi Kuzey Kafkasya’da yaşayan kardeş halkların, kimi birbirine çok benzeyen, kimi birbirinden farklı motifler taşıyan mitolojik öykülerinin ortak adıdır. Yarışma, sanatçılar ve sanatseverlere, Nart Mitolojisi ile kaynağı olan kadim halkları tanıma fırsatı sunmaktadır” cümleleriyle tanıtılan yarışmaya son başvuru tarihi 15 Eylül 2022 saat 17.00.” 

Yurtiçi ve yurtdışından 16 yaş ve üzeri kişilerin en fazla 2 eserle katılabildiği yarışmanın jürisi Aydın Bager Akbay, Denizhan Özer, Ethem Onur Bilgiç, Feride Binicioğlu, Gökalp Gönen, Kürşat Karamahmutoğlu, Nuri Burak Yetgin, Sait Mingü, Setenay Özbek ve Tunç Dindaş’tan oluşuyor. 

Dijital teknikle meydana getirilen yapıtların esas alınacağı yarışmada geleneksel yöntemlerle yapılan eserler kabul edilmeyecek. Katılma koşullarından bir diğeri de daha önce herhangi bir yarışmada ödül almamış, renkli eser olması. 

Ödüller de şöyle: 1.lik ödülü 20.000, 2.lik ödülü 12.000, 3.lük ödülü 8.000.-TL. Ayrıca dereceye girenler dışında jüri tarafından belirlenen 3 esere WACOM Intous Comfort Plus Medium CTL6100-B çizim tableti verilecek.  

Şartname, başvuru formu ve yarışmaya katılma koşullarına dair ayrıntılı bilgi için: 

  

https://samilvakfi.org.tr/nart-mitolojisi-dijital-resim-yarismasi-2022/ 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz