Siyasetçiler ne dedi?

0
343

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan: “Anavatanları Kafkasya’dan sürgün edilmelerinin yıldönümünde Çerkes kardeşlerimizin yaşadığı, yüzyıllar geçse de unutulmayacak tarifsiz acıları hüzünle yâd ediyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.” 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: “Çerkes Sürgünü’nün yıldönümünde; Soykırıma maruz bırakılan kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Yüce Allah bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın.” 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu: “İnsanlık tarihine kara bir leke olarak geçen Çerkes Sürgünü’nün 158. yılında, öz vatanlarından çıkarılarak sürgün edilen kardeşlerimizin acısını paylaşıyor; soykırımda hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.” 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal: “158 yıl önce anavatanlarında örgütlü bir mezalime uğrayan ve acımasızca sürgüne yollanan, tarihin gördüğü en büyük acılara maruz kalmış Çerkeslerin bu ‘kara gün’lerinde acılarını paylaşıyor, sorumlularını bir kez daha telin ediyorum.” 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: “158 yıl önce anavatanından sürgün edilen Çerkes halkına yaşatılan acıları unutmuyor, hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.” 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: “Bugün 21 Mayıs; tarihleri kahramanlık kadar acılarla dolu Çerkes halkının, Rus Çarı’nın zulmü ile uğradıkları sürgününün ve ölüm yolculuğunun yıldönümü. Kahramanlıkları Şeyh Şamil’de vücut bulan tarihin bilinen en büyük sürgününde hayatını kaybeden Çerkesleri saygıyla anıyorum.” 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: “Çerkes Soykırımı dünya tarihinin gördüğü en büyük acılardan biridir. Çerkes kardeşlerimin acısını yüreğimde hissediyor, Çerkes Sürgünü’nün mağdurlarını saygı ve rahmetle anıyorum. ‘İçimde gitmek korkusu da yok artık Zaten gidilmiş diyarlardan geldim’.” 

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tülay Hatimoğulları: “Çerkeslerin ‘sürgün ve soykırım’ diye adlandırdıkları bu trajedi unutulamaz.” 

CHP Sözcüsü Faik Öztrak: “Bu acı sadece Çerkeslerin, Abhazların, Kafkasyalıların değil, insanlığın acısı. Her 21 Mayıs’ta, Karadeniz daha kara… Katledilen, sürgün yollarında hayatını kaybeden o güzel insanların anılarına saygıyla…” 

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: “1.5 milyon Çerkesin anavatanlarından sürüldüğü bir büyük acının yıldönümünde, sürgün sırasında yaşamını yitirenleri anıyor, vatanlarından koparılan Çerkeslerin bugün Türkiye’de yaşayan torunlarının acılarını paylaşıyorum.” 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “Çerkes halkının yaşadığı acıyı derinden hissediyor, hayatını kaybedenleri rahmetle anıyorum.” 

Murad Mıhçı: “21 Mayıs’ta anacağımız Çerkes halkına yapılan kırımda katledilen canları saygıyla anıyorum. Acınız tüm halkların acısıdır.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz