‘Sürgünün Gözyaşları’

0
589
Ebru Seyok (solda) ve Müjde Sarısözen Doğan

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi’nde müzik öğretmeni olarak görev yapan Müjde Sarıözen Doğan, Çerkes kökenli aile dostu ve meslekdaşı Ebru Seyok’tan dinlediği hikâyelerden edindiği duygularla “Sürgünün Gözyaşları” isimli bir şarkı besteledi. 

Dinlediği hikâyeleri yüreğinde hissettiğini söyleyen Müjde Sarısözen Doğan, “Bizim çok uzun yıllardır Ebru arkadaşımla aile dostluğumuz var. Bu aile dostluğu içerisinde gerçekten acı hikâyeler dinledik. Bu hikâyelerin sonucunda çıktı. Onları yürekten hissetmek, bu şarkının oluşmasını sağladı.  

Bu gibi şeylerin bir süresi yok. Sözleri ile, müziği ile o anda ortaya çıkan bir şeydi. Hissetmekle alakalı biraz.” 

Doğan, bestelediği şarkıda hem hüznü hem umudu yansıtmaya çalıştığını belirterek “Dünya tarihine baktığımızda insanlık acılarla dolu gerçekten. Birbirleri ile yarıştırmak mümkün değil.  

Gerçekten acı çok büyük ama bunun yanında da bir şekilde barışı ve umudu da ortaya koymamız gerekiyordu” ifadelerini kullandı. 

Müjde Sarıözen Doğan’ın bestelediği şarkıyı seslendiren Ebru Seyok ise şarkıyı söylerken duygulandığını vurgulayarak “Müjde’nin müzikal yeteneğinin inanılmaz boyutta olduğunu zaten biliyordum. Ama müziği ilk dinlediğimde inanın gözlerimden yaş geldi.  

1864’te başlayan sürgünü bu şekilde duyguları ile ifade eden daha güzel Türkçe sözlü bir parça dinlemedim desem yeridir. Böylesine güzel bir parçayı bize hediye ettiği için kendisine çok teşekkür ediyorum” dedi. (Düzce Son Haber) 

https://www.youtube.com/watch?v=EASU9ls25ds&t=8s 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz