‘Millet bahçesi değil muhafaza ormanı istiyoruz!’

0
793

Aydos Ormanı’nda yapımı süren ‘Millet Bahçesi’ projesi adı altındaki doğa katliamına karşı çıkan yaşam savunucuları, “Aydos Ormanı Savunması” ile “Kuzey Ormanları Savunması”nın çağrısıyla 18 Haziran’da bir araya gelerek eylem yaptı.  

Aydos Ormanı Savunması Sözcüsü Gönül Gümüşoğlu Özer’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Her şeyden önce orman bir doğal yaşam alanıdır. Bu doğal döngüye aykırı her faaliyet, içinde yaşayan canlılara zarar verir.  

Bu orman günlerdir hallaç pamuğu gibi altüst ediliyor. İş makinelerinin gürültüsünden geçilmiyor. Dere yatağını doldurdular.  

Temizlik adı altında ağaçların arasındaki bodur bitkileri katlediyorlar. Orman Genel Müdürlüğü tarafından mesire alanı olarak Sancaktepe Belediyesi’ne kiralanmış alana büyük bir pişkinlik ve el çabukluğu ile ‘Millet Bahçesi’ kondurulmaya çalışılmaktadır.  

Hepinizi bu haksız ve hukuksuz sürece dur demeye, bu katakullinin parçası olmamaya çağırıyoruz. İklim krizi, seller, orman yangınları kapıdayken daha fazla orman kaybetmeye tahammülümüz yok! Millet bahçesi değil muhafaza ormanı istiyoruz!” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz