Ünlü dizinin 3. sezonuna bir Çeçen efsanesi yön veriyor

0
524

ABD merkezli HBO kanalında 2018 yılında prömiyer yapan, Emmy ödüllü suç dizisi “Barry”nin uzun zamandır beklenen 3. sezonunda tema olarak bir Çeçen efsanesi kullanılıyor.  

Aldığı görev için gittiği Los Angeles’ta katıldığı oyunculuk kursunu, kirli geçmişinden kurtulmak için bir fırsat olarak gören kiralık katil Barry Berkman’ın başından geçenleri konu edinen dizinin kahramanlarından Monroe Fuches, Çeçenya dağlarında saklanırken, 16. yüzyıla ait bir Çeçen efsanesi öğrenir. Fuches, “İntikam duygusunun, karşındakinin ölmesini istediğin ama seni de yok eden bir zehir olduğunu” anlatan efsaneden etkilenir. 

Yapımcılığını Bill Hader ve Alec Berg’in üstlendiği dizinin senaryosunda Çeçen karakterler de yer alıyor. Mesela NoNoHank, Los Angeles’teki bir Çeçen çetesinin üyesi ve çetenin lideri Goran Pazar’ın yerini almak istiyor. 

Efsane 

Bir adam, Argun Nehri kenarında çok güzel bir çiftliğe rastlar. Orada yaşayan çiftçileri öldürür ve çiftliğe el koyar, ölenlerin ruhları ise çiftlik topraklarında arafta kalmıştır.  

Bir gün gizemli bir varlık ortaya çıkar ve arafta gezinen ruhlara bir seçenek sunar: İntikam peşine düşüp adamı öldürmek ya da adamı affedip cennete gitmek… Küçük bir erkek çocuğu dışında herkes intikamı seçer.  

İntikamı seçen ruhlar birer pantere dönüşerek topraklarını ellerinden alan adamı öldürür ama sonrasında da karanlık akıntılara kapılarak sonsuza dek okyanusun dibini boylarlar. İntikama karşı çıkan çocuğun ruhu ise cennete gider. 

  

Haber: Serap Canbek 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz