Neler oldu?

0
481

ODTÜ Rektörlüğü, ‘Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyet törenini iptal etti 

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Rektörlüğü, gelenekselleşen ve büyük ilgi gören Devrim Stadyumu’ndaki mezuniyet törenini, ‘güvenlik’ gerekçesiyle iptal ettiğini duyurdu. Rektörlük, akademisyen ve öğrencilere attığı duyuru metninde, mezuniyet töreninin Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenleneceği açıklandı. Karar, akademisyen ve öğrenciler tarafından tepkiyle karşılandı.  

  

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nden kartlara iptal, törene engel 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’nün, mezun olacak öğrencilere attığı e-postada, mezuniyet töreni için “İzinsiz eylemlere katılan mezunların mezun kartları iptal edilecek, kampüslere girişleri engellenecektir” ifadeleri kullanıldı. Rektör Naci İnci’nin törene katılmayarak, öğrencilere ödüllerini odasında dağıttığı ve bazı mezun öğrencilerin de kartlarının iptal edildiği bildirildi. 

  

AİHM, Osman Kavala davasıyla ilgili kararını açıkladı 

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Türkiye’nin Osman Kavala davasında Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) 46. maddesinin birinci fıkrasını ihlal ettiğine hükmetti. AİHM ayrıca, Kavala’ya 7 bin 500 euro mahkeme masrafı ödenmesini kararlaştırdı. Karar, 1’e karşı 16 oyla alındı. 

  

Kadıköy’de konut kirası ortalaması 19 bin 438 TL 

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu, ‘Haziran Ayı Kiralık Konut Raporu’nu yayımladı. Uzun süredir ilçede konut fiyatlarında yaşanan artışı ve kiracıların sorunlarını takip edip raporlaştıran platform, kira artışlarının kalıcı bir olgu haline geldiğini vurguluyor. 

Rapora göre, ortalama konut kirasının 19 bin 438 TL olduğu ilçede, asgari ücrete yapılan son zamların ardından temmuz ayı itibari ile asgari ücret altında kiralık 13 daire var. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz