Dördüncü ittifak ilan edildi

0
321

2023 yılında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için kurulan “Millet’‘ ve “Cumhur” ittifaklarının ardından iki yeni ittifak daha kuruldu. 

  

‘Sosyalist Güç Birliği’ 

20 Ağustos’ta Ankara’daki TMMOB Makine Mühendisleri Odası Eğitim ve Kültür Merkezi’nde bir açıklama yapan SOL Parti, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Türkiye Komünist Hareketi (TKH) ve Devrim Hareketi, “Sosyalist Güç Birliği”ni kurduklarını duyurdu. 

  

‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ 

29 Ağustos’ta Türkiye İşçi Partisi’nin ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya gelen Emekçi Hareket Partisi (EHP), Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), TİP ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) temsilcileri, toplantının ardından yapılan yazılı açıklamayla “Emek ve Özgürlük İttifakı”nı ilan etti.  

Görüşmelere ilk dönemde katılan Halkevleri ise son görüşmede ittifaktan çekildi. 

  

Ortak açıklamadan satırbaşları 

Yaşadığımız ve her gün daha da derinleşen ekonomik, sosyal ve siyasal kriz karşısında toplumsal adalet, eşitlik ve güçlü demokrasi temelinde değişim mücadelesini ortaklaştıracak bu ittifakın mücadele ilkelerini, siyasal program çerçevesini, seçimler öncesini ve sonrasını kapsayan yol haritasını eylül ayında kamuoyuyla paylaşma kararına vardık. 

 

İttifakımız; AKP-MHP iktidarının halk düşmanı politikalarına direnen, bu düzenden ve iktidardan kurtulmak; sorumlulardan hesap sormak isteyen tüm kesimlerin, siyasal ve toplumsal muhalefet güçlerinin katılımı, katkısı ve desteğiyle büyüyecektir. 

 

Çağrımız tüm emekçilere, demokrasi, hak, hukuk, özgürlük, eşitlik mücadelesini yürüten bütün toplumsal hareketler, kurum, kuruluş ve yurttaşlaradır. 

 

Emek, barış, özgürlük ve demokrasi değerleri temelinde, halkın egemen olduğu bir toplumsal ve siyasal düzeni kurmanın, ezilen ve sömürülen tüm toplum kesimlerinin gücüyle mümkün olduğunu biliyoruz. 

 

Tek adam iktidarına, sermayenin ve zulmün düzenine karşı hep birlikte başaracağız. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz