Türkiye dışında çalışma eğilimi

0
260

Gençlere yönelik kariyer platformu Youthall, mart ayında gerçekleştirdiği “Gençlerin Beklenti ve Yönelimleri Araştırması”nın sonuçlarını 18 Mayıs’ta paylaştı.

Türkiye’de 170’in üzerinde üniversiteden 18-34 yaş aralığında 1.219 öğrenci ve 342 mezunla gerçekleştirilen araştırma, gençlerin geçim derdini ve geleceğe ilişkin karamsarlıklarını verilerle somutlaştırdı.

Gençlerin çalışmak için yurtdışına gitme eğilimlerini de mercek altına alan araştırmaya göre, gençlerin yarısı ülke faktörünün kararlarında belirleyici olacağını belirtirken, üçte birinden fazlası neresi olduğundan bağımsız olarak gitmeye hazır olduğunu söylüyor. “Büyük ihtimalle gitmem” ve “Kesinlikle gitmem” diyenlerin toplam oranı ise sadece yüzde 7.

Kişisel hedefleri sorgulanan gençler, gelecekte yurtdışında çalışmak, yönetici olmak, girişimci olmak ve dünyaya fayda yaratan bir projede yer almak arzularını dile getiriyor. Yurtdışında çalışmanın gençlere daha cazip gelmesinin ardında ise iş-özel hayat dengesinin daha sağlıklı olduğunu düşünmeleri ve emeğe verilen değerin daha yüksek olduğuna inanmaları yatıyor.

Gençlerin yüzde 84’ü kurumsal şirketlerde çalışmak istiyor. Yazılım geliştirme, IT, Ar-Ge, Ür-Ge gibi teknolojik departmanlar çalışmak için ilk tercihken, insan kaynakları ve finans gibi bölümler de gençlerin ilgisini çekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz