Gelmeyen adalet

0
145

Suruç davası: Hukuksuzluğun elinde tutsak

20 Temmuz 2015’te Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde düzenlenen bombalı saldırıda
33 kişi hayatını kaybetmişti. 8 yıldır adalet mücadelesi veren Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 95. ayında Kadıköy’de bir araya gelerek, “Kalplerimiz adalet için atsın” dedi

Suruç’ta katledilen 33 kişi için sürdürdükleri eylemin 95. ayında da Kadıköy Halitağa Caddesi’nde eylem düzenleyen Suruç Aileleri İnisiyatifi’ne Cumartesi Anneleri, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekili Çiçek Otlu ve çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcisi destek verdi.

Katledilen düş yolcularının fotoğraflarının yer aldığı pankart ile “Kalplerimiz adalet için atsın” pankartının taşındığı, 20 Haziran’da düzenlenen eylemde açıklamayı okuyan Gamze Toprak şu ifadeleri kullandı: “Aradan geçen bunca zamana rağmen adalet talebimiz devam ederken, katliamın aydınlatılmamış olması canımızı yakmaya devam ediyor. Suruç Katliamı davasında adaletsizlikler bir bir sıralanırken ailelerimiz, yaralılarımız ve avukatlarımızla birlikte Suruç davasının bir hapishane kampüsünde görülmesine ve mahkeme heyetinin tarafsız, adil bir yargılama yapmamasına itiraz ettiğimiz için yargılanıyoruz.

Suruç davasının 21. duruşmasında mahkemeye tepki gösterdiğimiz ve adalet talebimizi bir kez daha dile getirdiğimiz için hakkımızda ‘tehdit ve hakaretten’ dava açıldı. ‘Suruç için adalet, herkes için adalet’ demeye devam edeceğiz.”

 

4 Temmuz’da duruşma var

Suruç Katliamı’nın unutturulmaya çalışıldığını kaydeden Toprak, devletin gözaltı ve tutuklamalar ile yıldırma politikası yürüttüğünü belirterek, Suruç İçin Adalet Platformu avukatlarından Gülhan Kaya’nın tutuklanmasını ve avukat Sezin Uçar’ın evinin basılmasını hatırlattı.

Toprak, sözlerine şöyle devam etti: “Tüm bu saldırılarla katliam davaları savunmasız bırakılmak isteniyor. Avukatlarımızı değil, katilleri yargılayın. Suruç Katliamı davası 4 Temmuz saat 9.00’da Urfa’nın Hilvan ilçesinde bulunan hapishane kampüsünde görülmeye devam edecek.

Suruç Katliamı’nın 8. yıldönümünde düş yolcularımızın mezarı başında, Amara Kültür Merkezi’nde, Halitağa’da ve birçok kentte 33 düş yolcusunu anacağız. Suruç Katliamı başta olmak üzere tüm katliamların hesabının sorulması için adalet arayışımızı sürdüreceğiz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz