Muhalefet sokağa indi

0
276

Abhazya’da muhalefet, hükümetin istifası ve Pitsunda’daki tesislerin Rusya’ya devredilmesi, İnguri Köprüsü üzerinden ticaretin serbestleştirilmesi de dahil olmak üzere bir dizi girişimin geri çekilmesi talebiyle bir “halk mitingi” düzenledi.

30 Mayıs’ta Sohum Tiyatro Meydanı’nda gerçekleşen mitingde sosyal, ekonomik ve siyasi politikaların derin krize yol açtığı, bu nedenle hükümetin istifa etmesi gerektiği belirtildi.

Üç temsilci, miting kararı hakkında bilgi vermek ve meydanda toplanmış protestocularla konuşmaya davet etmek için Abhazya Cumhurbaşkanı Aslan Bjaniya’nın makamına gitti. Temsilciler uzun süre idare girişinde bekletildi, delegeleri kabul eden Bjaniya, öne sürülen talepleri dikkate almayı reddetti.

Apsny Partisi’nin başkanı Vitalİ Gabnia, “Yetkililerle diyaloğa girme girişimleri sıfır etki gösterdi. Gerekli reformlar, ‘gereksiz’ olarak adlandırıldı” dedi.

“Abhaz Halk Hareketi” lideri Adgur Ardzınba, yetkilileri uzlaşma ve diyalog yoluyla durdurma girişimlerinin sonuç getirmediğini ve yaşananlardan cumhurbaşkanının sorumlu olduğunu belirterek, “Aslan Bjaniya, vatandaşlarının çıkarlarını korumayı reddederek meşruiyetini kaybetmiştir. Bakanlar Kurulu’nun görevden alınmasını talep ediyoruz” dedi.

Bjaniya, siyasi meselelerin sokakta değil, “Bakanlar Kabinesi”nde çözülmesi gerektiğini belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz