Uçan Süpürge’de 66 film gösterildi

0
619

1998 yılında düzenlendiği ilk yıldan itibaren kadın emeğini görünür kılmak amacıyla çıktığı yolda kadın hareketiyle birlikte güçlenen, sinema sektöründeki kadınlar arasında bir iletişim ağı kuran ve filmlerin görünürlüğünü sağlayan Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali çeyrek asrı geride bıraktı.

Bu yıl “Daha Fazlası Artık, Daha Azı Değil” temasıyla 31 Mayıs-7 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenen 26. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bir kez daha kadınlar ve sinema başroldeydi.

Festivalde, Meksika’dan Litvanya’ya, İsveç’ten Şili’ye, Güney Kore’den İran’a, İspanya’dan Arjantin’e dünyanın dört bir yanından kadın yönetmenlerin farklı temalardaki filmleri beyazperdedeydi.

66 filmi izleyiciyle buluşturan festivalin Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) Ödülü, Meksikalı yönetmen Lila Avilés’in imzasını taşıyan 2023 yapımı “Totem” filmine verildi. Film; büyük bir evde, ölümünü bekledikleri aile ferdinin aynı zamanda doğum günü partisini hazırlayan, çoğunluğu kadınlardan oluşan kalabalık bir ailenin bireyleri arasındaki kayıp korkusunu ve bunun yarattığı karmaşık ilişkileri 7 yaşında bir kız çocuk olan Sol’un gözünden anlatıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz