HDP’nin eş genel başkanları seçildi

0
162

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 4. Olağanüstü Kongresi, Ankara Dünya Ticaret Merkezi’nde 27 Ağustos’ta yapıldı.


Sultan Özcan (solda) ve Cahit Kırkazak

Anayasa Mahkemesi’nde devam eden kapatma davasının yarattığı risk nedeniyle siyasi çalışmalarına Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) çatısı altında sürdürecek olan HDP’de yeni eş genel başkanlar Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak oldu.

Uzun yıllardır HDP’nin çeşitli kademelerinde görev alan Sultan Özcan, son olarak HDP MYK’sında STK ve Siyasi Partilerle İlişkiler Komisyonu Eş Sözcülüğü görevini yürütüyordu. Kobani davasının avukatlarından olan Cahit Kırkazak da Yeşil Sol Parti’nin MYK üyesi olarak görev yapıyordu.

Kongrede konuşan eski eş genel başkan Mithat Sancar, “Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri” sonuçlarında başarılı olamadıklarını, seçimlerin ardından özeleştiri ve kongre sürecinin başladığını belirterek, şunları kaydetti: “Bu kongre, başlattığımız sürecin finali değil, başlattığımız muhasebe sürecinin duraklarından biridir. Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti’ye yığacağız ama HDP ruh olarak da kurum olarak da buradadır.”

Eski eş genel başkan Pervin Buldan da “Küçük bir kongre yaptığımızın farkındayız. Bir değişikliğe, dönüşüme, yeniden bir yapılanmaya gittiğimizin farkındayız. HDP, toprağın içine düşen cemre gibi sevgi fidanıdır. Bu cemreyi yok etmeye çalışanlar iyi bilsinler ki, bu mücadeleyi bitiremeyecekler” dedi.

HDP’nin yeni ‘Parti Meclisi’ üyeleri

Adem Demirağaç, Ahmet Yaşaroğlu, Aydın Çetinkaya, Ayfer Demirel, Ayşe Yılmaz, Besra Aslan, Cevdet Bakın, Fatma Yılmaz, Gülistan Ataş, Gülsüm Ağaoğlu, Gültekin Koçdemir, Gülten Akdağ, Gülüstan Önver, Hatice Akdağ, Hüsnü Kuran, İsmet Kaya, Kahraman Oğuz, Kamile Koç, Kayhan Yüksel, Kıymet Temel, Kıznaz Türkeli, Mahmut Çavlı, Mahmut Emin Avcı, Mehmet Yalçın, Mehmet Zarif Kesiciler, Mustafa Erbek, Müge Yamanyılmaz Koşar, Nurettin Sönmez, Peruze Demir, Resul Sadak, Sait Bıçakcı, Salih Mevali, Sevgül Yalçın, Songül Köse, Şengül Acı, Türkan Konukcu, Ubeydullah Özmen, Ufuk Özel, Zehra Vezan Karabulut.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz