Fatih Atan’a ‘Dostluk Nişanı’ verildi

0
99

08.08.2008’de Gürcü kuvvetlerinin Güney Osetya’ya saldırısını ve yaptığı katliamı Abhaz gazeteci ve yazar Fatih Atan yazdığı “Güney Osetya Katliamı” kitabında anlatmıştı. Yazdığı bu kitap nedeniyle kendisine Güney Osetya Cumhuriyeti / Alanya Devleti Cumhurbaşkanı Alan Gagloev tarafından Dostluk Nişanı verildi. Dostluk Nişanı, İstanbul Abhaz Kültür Derneği’nde 22 Ekim Pazar günü düzenlenen toplantı sırasında, Güney Osetya Cumhuriyeti’nin Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi (Xussar İrıştonı Minevarad) Xoşitı Burhan Canpolat tarafından sunuldu.

Abhazyam.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atan (Atanba – Тванба), Ağustos 2008’de Gürcistan’ın Güney Osetya’ya karşı düzenlenen askeri operasyonu ve özellikle Güney Osetya’nın başşehri Tskhinval’de yaşanan sivil katliamı abhazyam.com internet sitesinde yazmış olduğu yazılarla tüm dünyaya duyurdu. Abhaz, Oset ve Kuzey Kafkas diasporasının Gürcistan tarafından yapılan katliama karşı duyarlı olmalarına katkı sağladı. Atan, Ağustos 2008’de yaşanan savaş ile ilgili abhazyam.com internet sitesinde yayımladığı yazılarını 2010 yılında “08/08/2008 – Güney Osetya Katliamı” adı altında bir kitap halinde yayımladı. Kitap içerisindeki fotoğraflar, o dönemde Güney Osetya Cumhuriyeti’nin Türkiye Tam Yetkili Temsilcisi Remzi Yıldırım tarafından sağlandı.

Atan’ın, “08/08/2008 – Güney Osetya Katliamı” kitabı dışında, yayımlamış olduğu “Türkiye’deki Abhazlar”, “1992-1993 Kafkas Abhazya Dayanışma Komitesi”, “2007-2008 Abhazya ve Abhaz Diasporası” ve “Suriye’de Yaşayan Abhaz ve Adige Diasporası” adlı kitapları da bulunuyor. Ayrıca Fatih Atan, “Türkiye’deki Abhazlar” kitabının Abazacaya çevirisini yaparak kitaplaştırdı ve Abhazya Cumhuriyeti Kurtuluş Savaşı Zaferi’nın 30. yıl kutlamalarında Abhaz halkına hediye etti.

 

(www.abhazyam.com ve GOC Türkiye Temsilciliği sayfaları)

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz