Sermaye, doğayı yağmalayarak palazlanmaktan vazgeçmiyor

0
185

Balıkesir ve Çanakkale’de her gün yeni bir maden projesi başlıyor. İki şehirde bu yıl 18 maden projesine onay verildi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, iki şehirde şimdi de 33 maden projesi için adım atıldı.

 

Balıkesir

Balıkesir’de mermer, kalker, granit ve andezit gibi madenler için projeler düzenlendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvuruda bulunan şirketler, projelere onay verilmesi durumunda madenleri işletecek. Acarlar İnşaat, Bigadiç’te mermer ocağı işletmek istiyor. Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) başlayan projenin dosyasında maliyet 7 milyon 770 bin TL olarak belirlendi. İşletme, 99.21 hektarlık ruhsat sahasının içindeki 13.21 hektarda ocağı işletecek. Proje aynı zamanda orman sınırları içerisinde kalıyor.

Benzer bir şekilde İz Granit Madencilik’in de Ayvalık’taki projesi sırada bekliyor.

9 milyon 72 bin TL değerindeki projeyle birlikte 22.8 hektarlık alan içerisinde granit ocağı projesi gerçekleştirilmek isteniyor.

Projenin onay alması durumunda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre bağ ve fındıklık olarak belirlenen alanda maden işletilecek.

 

Çanakkale

Öte yandan Cengiz Holding de geçen aylarda yargı sürecini bile beklemeden 294 bin ağacın yer aldığı Çanakkale Bayramiç’te çalışmalara başladı.

Green Saroz İnşaat ise aynı bölgede kayrak taşı ocağı işletmek istiyor. 1 milyon 120 bin TL değerindeki projeyle birlikte 19.72 hektarlık alanda proje hayata geçirilecek.

Şirketin projesini gerçekleştirmek istediği alan, tarım arazisi ve orman alanından oluşuyor.

Yine Bayramiç’te bir şirket de mermer ocağı işletme izni aldı. Bu izinle birlikte 95.89 hektarlık ruhsat alanının 21.78 hektarında mermer üretilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz