19. Uluslararası İşçi Filmleri Festivali

0
27

Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası İşçi Filmleri Festivali (İFF) 1-10 Mayıs tarihlerinde izleyici ile buluşacak.

Bu yıl Gazze’deki savaşı merkeze alacak olan festivalin dijital medya hesabından yayımlanan, tipografisi Arap alfabesi formlarından ilhamla tasarlanan afişinde ise ‘İşçi Filmleri’ yazıyor. Festivalin afişi, grafik tasarımcı Mahir Akkoyun’un imzasını taşıyor.

Festival, dünyanın dört bir yanından başvurulan toplam 353 film arasından seçilen 46 yerli ve 28 yabancı filmi seyircilerle buluşturacak.

Film gösterimleri İstanbul’da Avrupa yakasında Beyoğlu Sineması, Fransız Kültür Merkezi, Aynalı Geçit ile Anadolu yakasında Nâzım Hikmet Kültür Merkezi, TAK Tasarım Atölyesi Kadıköy ve Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Ankara’da ise Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Mülkiyeliler Birliği’nde yapılacak.

Festivalin İstanbul açılış filmi, işçi filmlerinin usta yönetmeni Ken Loach’un son filmi olan ‘Umudunu Kaybetme/The Old Oak’ olacak. Film, 2 Mayıs Perşembe akşamı Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilecek olan açılış gecesinde seyirci ile buluşacak.

İstanbul ve Ankara etaplarının ardından 19. İFF, 2024 yılı sonuna kadar Türkiye’nin birçok ilinde düzenlenecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz