Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Kitap: Osmanlı-Rusya İlişkilerinde Abhazya

Zaza Tsurtsumia

Abhazya tarihinin önemli bir bölümü, Osmanlı Devleti ve Rusya’nın Gürcistan ve tüm Kafkasya’ya yönelik siyasi ve askeri faaliyetleri ile ilişkilidir.
Bu kitapta esas olarak XIX. yüzyılda Rusya ve Osmanlı Devleti’nin Abhazya için giriştiği mücadele ele alınmıştır. Bununla birlikte Gürcistan Cumhuriyeti sınırları içerisinde olan özerk Abhazya’ya 1918 yılında düzenlenen Osmanlı askeri harekâtı incelenmiştir. Eserde Abhazya tarihinin uzun bir dönemi; birleşik Gürcistan Krallığı’nın dağıldığı ve aynı dönemde Osmanlı Devleti’nin güçlendiği XV. yüzyılın ikinci yarısından, Osmanlı ve Rusya’nın dağılıp özerk Abhazya’yı da kapsayan Gürcistan Demokratik Cumhuriyeti’nin kurulduğu XX. yüzyılın ilk çeyreğine kadar olan dönem yansıtılmaktadır.
Kitap, Osmanlı-Rus ilişkilerinde Abhazya konusunu ele alan ilk monografik çalışmadır.

Yazarın Diğer Yazıları

«Аҧсуа Аџьыка»

Сақариа Хәаахәҭра-Ааглыхра Апалата (SATSO) адҵааларала, Аҭырқә Патент-Марка Наплакы, «Аҧсуа Аџьыка» ахьӡ, Сақариа ақалақь ишатәу иӡбаны, иақәшаҳаҭит. «Аҧсуа Аџьыка» аншьан нацла, Сақариа ахьӡ аҿы ианҵо...

Сымсым Аҧсуаҭҵааратә Институт акадр аҿы

Аҭҵааҩы-Ашәҟәҩы Сымсым Селчуқ Сол, Аҧсуаҭҵааратә Институт адиректор Арда Ашәба инапаҵаҩрала, Мшаҧымза 1 инаркны институт акадр далахәхит.

Аекологиатә тренинг мҩаҧысит Хәаԥ ақыҭа

Аҵареи, асоциалтә активреи, агәабзиарахьчареи рзы АААК аҟәшеи, ААУ аекологиеи аҧстәқәа рморфологиеи ркафедра аметодист, арҵаҩы еиҳабы Маиа Цыбулевскаиеи иацырҵоит ақыҭа школхәыҷқәа рзы аекологиатә тренингқәа рымҩаҧгара....

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img