Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Nefretin dini ve milliyeti yok!

Suriye Çerkesi baba oğul da ‘nefret cinayeti’nin kurbanı oldular

Yeni Zelanda’nın Christchurch kentinde iki ayrı camiye cuma namazı esnasında düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişi yaşamını yitirdi.
Olayı ‘bir terör saldırısı’ olarak niteleyen Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, ‘eşi benzeri görülmemiş saldırının’ meydana geldiği günün ülke tarihinin en karanlık günlerinden biri olduğunu söyledi.
Saldırının kurbanlarından ikisi Çerkesti. Saldırıda oğlu Hamza (16) ile can veren Suriyeli Halit Mustafa’nın (45) ailesi, 1864 sürgününde Osmanlı’ya gelmiş ve Suriye’ye yerleşmişti. İç savaş patlayınca Ürdün’e geçen aile beş yılın ardından Yeni Zelanda’nın davetini almıştı, ölüm baba ve oğlunu orada yakaladı.

Başarılı bir jokeydi

Halit Mustafa ünlü bir yarış atı yetiştiricisi, oğlu Hamza ise çok sayıda şampiyonluk kazanmış bir jokeydi.
Saldırıda eşini ve oğlunu kaybeden, Tsey Selva ‘nın diğer oğlu Ziyad (14) saldırıdan yaralı kurtuldu. Selva’nın kardeşi Mecit Muhammed, Türkiye’de yaşıyor.

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img