Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

‘Çerkes peynirini ön plana çıkaracağız’

Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney, Demirkapı Mahallesi’nde üretilen Çerkes peynirinin marka değerini artırmak için çalışma yapacaklarını söyledi.
Demirkapı Mahallesi’nde üreticilerle bir araya gelen Güney, yaptığı konuşmada, Balıkesir yöresinde zengin peynir çeşitliliği olduğunu anlattı.

Güney, Susurluk’ta hayvancılık ve mandıracılığın yoğun yapıldığını belirterek, “Çerkes kültürünün bir ürünü olması sebebiyle Çerkes peynirinin ön plana çıkması gerektiğine inanıyorum. Susurluk Belediyesi olarak, kendi tesislerimizde ve kuracağımız e-ticaret portalımızda Çerkes peynirinin satışını yapmayı düşünüyoruz. Böylelikle Çerkes peyniri üretmek isteyenler de ekonomik anlamda bir gelir sağlayacaklar” dedi.

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img