Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Ubıhça-Adigece-Rusça sözlük yayınlandı

Adigey Cumhuriyeti’nde Ubıhça-Adigece-Rusça bir sözlük yayınlandı. Sözlük, Adigey Bilimsel Araştırma Merkezi eski başkanı dilbilimci Batırbi Bersirov ve Adigey Devlet Üniversitesi Alman Filolojisi bölümü doçentlerinden Sofiyat Bersirov tarafından hazırlandı.

Ubıhçanın yok olduğuna inanıldığını belirten Batırbi Bersirov, “Bu soruna çok ilgi duyuyordum. 37 yıl önce Tiflis’teki bir konferansta Fransız bilim insanı Daniel Truk ile tanıştım ve ona dedelerimin Ubıh olduğunu söyledim. Daniel bana Ubıhlarla ilgili Fransızca yazılmış birçok kitap yolladı. Eşim Sofiyat Fransızca bildiğinden son otuz yıldır bu sözlük üzerinde çalıştık” diyor. Bersirov çifti Georges Dumezil’in eserlerini de tercüme ederek çalışmalarında kullandı.

Sözlükte 15 binden fazla sözcük yer alıyor.

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img