Öfkeliyiz!

0
949

Reyhanlı’da kamuoyuna yansıdığı haliyle mağduru şimdilik iki olsa da, birden çok faili olduğu gün gibi ortada olan bir suç işlendi bu sabah. Yargısından kolluğuna kadar örgütlü patriyarkanın, İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırıp kadını geleneksel sınırlarına geri çekilmeye zorlayan patriyarkanın, pullarını tel tel döken bir örgütlü erkeklik suçu bu.

Bu sabah saat 5 sularında Reyhanlı’da yaşlı bir Çerkes kadının evine hırsızlık amacıyla giren saldırganın, bununla yetinmeyerek kadına tecavüz ettiği iddia ediliyor. Olayın ardından yakalanan failin, daha önce uyuşturucu kullanımı ve satışının yanı sıra başka hırsızlık vakalarından da sabıkası olduğu belirtiliyor. Ancak failin son suçunu örgütlü bir erkeklik suçu haline getiren bir başka ayrıntı var: Failin, daha önce tecavüz ettiği bir başka kadınla evlenerek cezadan kurtulduğu iddia ediliyor.

Bu son ayrıntı, failin birden fazla olduğunun kanıtıdır: İstanbul Sözleşmesi’ni kaldırmak isteyen iktidar ve onun iktidarını devam ettirebilmek adına patriyarkanın en gerici unsurlarıyla yaptığı ittifak, kadınlara ve çocuklara karşı işlenen tüm erkek suçlarının ortağıdır. İktidar, kadın ve çocukların, LGBT’lerin en temel hakları hilafına, kendini toplumun en gerici unsurlarıyla payandalamaktadır. Tıpkı Cansu İrki örneğinde olduğu gibi, Sözleşme’nin kaldırılması gündeme geldiğinden bu yana, erkekler kendilerine cezasızlıkta yeni bir fırsat sunulduğunun açık bilinciyle hareket etmekte, kadınlar üzerindeki kontrollerini tehdit ve şiddetle perçinlemekte, haklarını savunan kadınları ise vaat edilmiş bu cezasızlıktan aldıkları rahatlıkla öldürmektedir.

Faillerin kim olduğunu biliyoruz ve öfkeliyiz! İstanbul Sözleşmesi bizimdir! Ne Sözleşme’den vazgeçeceğiz ne de geri çekileceğiz!

 

Almastı Çerkes Kadın Hareketi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz