İğrenç olay lanetlendi

0
1122

23 Haziran sabahı, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde çok çirkin bir olay yaşandı. Mustafa Yaşatır isimli adam, sabah 05.30 sıralarında 80 yaşındaki bir kadına saldırıda bulundu ve evdeki değerli eşyaları çaldı. Saldırıya uğrayan kadın hastanede tedavi altına alınırken, eve zorla giren Yaşatır, tutuklanarak İskenderun T Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Reyhanlı Çerkes Derneği Adığe Khase, 24 Haziran günü, Reyhanlı Belediyesi Meydanı’nda bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklaması, Reyhanlı Çerkes Derneği Adığe Khase Dernek Başkanı Uğur Pihava tarafından okundu. CHP Genel Merkezi, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel, AKP milletvekilleri Hülya Nergis Atçı, Hüseyin Şanverdi, Kafkas Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Yıldız Şekerci, İyi Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, Reyhanlı Ticaret Odası Başkanı Necmettin Zaroğlu ve Kafkas derneklerinin başkanlarının olayla ilgili mesajları etkinliğe katılanlar ile paylaşıldı.

Basın açıklamasına KAFFED yönetim kurulu üyesi Turan Akın, CHP Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Hacıoğlu, CHP, AKP, İyi Parti ilçe başkan ve yöneticileri ile Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın bizzat katılarak iğrenç saldırıyı kınadı.

Hatay Barosu Başkanı Cihat Açıkalın, “Kadına yönelik şiddetin her gün tırmanması hepimizi yaralıyor. Ben hukuki boyutuna dikkat çekmek istiyorum. İnfaz yasasının caydırıcı olmamasının bir sonucu bu yaşananlar. 12 yıl ceza alan kişinin infazı yani yatarı 2-3 yıl oluyor. 3 yıl sonra cezaevinden çıktıktan sonra benzer suçları işlemeye devam ediyor. Bu kişinin de sabıkası kabarık. Araç kundaklama, gasp olayları var. Kısa bir süre cezaevinde kaldı diye biliyorum. İnfaz yasasında düzenleme yapılmalı” diye konuştu.


Basın açıklaması

Bu çirkinliğe Reyhanlı’da izin vermeyeceğiz!

Ülke genelinde artan ve öfkemizi büyüten kadına şiddet, taciz, tecavüz gibi olaylarından biri dün, 23 Haziran 2021’de Reyhanlı’da yaşandı. Yalnız yaşayan bir kadının evine dün sabah zorla giren sapık, sadece hırsızlıkla yetinmedi; akla gelebilecek bütün kötülükleri yaptı.

Öfkemiz çok büyük! Ve eğer Reyhanlılar olarak tepki göstermezsek, bu çirkinliklerin artarak devam edeceğine inanıyoruz.

Sabıka kaydı dolu olduğu halde, bir gün bile hapishanede yatmamış ve sokaklarda serbestçe dolaşan bu alçak kısa sürede tespit edilip yakalanmışsa da; sokaklarında sabahlara kadar hiçbir korku olmaksızın, kadınlı kızlı, çoluklu çocuklu rahatça dolaştığımız Reyhanlı’da artık kapılarımızı kilitlemeden, kendimizi güvende hissetmeden yaşamak içimize sinmiyor!

Ve suçlunun yakalanmış olması öfkemizi bitirmiyor!

Hepimizin zaman zaman evde yalnız kalan, bahçede oturan, çarşıya çıkan kızları, kız kardeşleri, anneleri var. Onları ‘demir kafes evlere’ kilitleyerek ve “Acaba bugün kime bir kötülük yapılacak” diye kaygı duyarak yaşayamayız.

Reyhanlı’nın yetkililerini ve güvenlik güçlerini, hırsızlarla, uyuşturucu müptelalarıyla, sapıklarla ve bütün suç odakları ile daha etkili mücadele etmeye çağırıyoruz. Reyhanlı suça ve suçluya göz açtırmamalı; Reyhanlı halkı, eskiden olduğu gibi barış ve huzur içinde kardeşçe yaşayabilmelidir.

Sürecin yakın takipçisi olacağımızı; bu sapığın yine ve hiçbir şey olmamış gibi sokaklarda serbestçe dolaşmasını asla kabul etmeyeceğimizi ve şunu herkesin bilmesini istiyoruz: Reyhanlı bir suç cenneti olmayacak, Reyhanlı’da kimse masum bir insana kötülük yapamayacak, buna izin vermeyeceğiz!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz