Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Samsun’da muhteşem Kafkasya Gecesi

Samsun Kafkas Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen “Kafkasya Gecesi”, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Dernek eski başkanlarından Jülide Erdoğan, Servet Yıldız, Eyüp Baloğlu ve Ali Köksal’ın yanı sıra izleyicilerin de büyük bir coşkuyla takip ettiği gecede, Samsun Kafkas Derneği Halk Dansları Ekibi Şıble ve Samsun Kafkas Derneği Halk Dansları Minikler Ekibi Nart, gösterdikleri performansla izleyenleri büyülediler. Gecede ayrıca Samsun Kafkas Derneği Adigece Müzik Grubu “Ceguako”, Adigece şarkılarıyla izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Adigece şiirlerin de okunduğu, mahalli düğün ile sona eren gece, Samsun’daki Çerkes toplumunun kültürlerini ve dillerini koruma konusunda ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gösterdi.

Samsun Kafkas Derneği Başkanı Başkan Şahin Konuş, programın sonunda halk dansları topluluklarının hocalarına çiçek takdim etti. Konuş, “Derneğimiz tarafından geleneksel hale getirilen gecelerin birinde sizlerle birlikte olduk. Son derece mutluyum. Gecenin hazırlanmasında emeği gecen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Sayı : 2013 05

Yazarın Diğer Yazıları

Sürgün ve soykırım temalı yarışmalar

Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), 21 Mayıs 1864 Çerkes Soykırımı ve Sürgünü'nün 160. yıldönümü kapsamında düzenlediği afiş ve resim yarışmalarının duyurusunu yaptı. Afiş yarışması: https://kaffed.org/2024/03/28/cerkes-soykirimi-ve-surgununun-160-yili-afis-yarismasi/ Resim yarışması:...

AÇD müzik şöleni

Ankara Çerkes Derneği’nin organize ettiği “Wored Gecesi” 27 Nisan 2024 saat 19.30’da Çankaya Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Selçuk Sımsım ABIGI kadrosunda

Araştırmacı yazar Selçuk Sol Sımsım, Abhaz Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Arda Aşuba’nın onayıyla 1 Nisan 2024 itibariyle Abhaz Araştırmaları Enstitüsü (ABIGI) kadrosuna alındı.  

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img