Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

‘Kültürler Diyaloğu’ ödülü Osman Kavala’ya verilecek

Almanya merkezli Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFA), “Kültürler Diyaloğu” ödülünün bu yıl, Gezi Davası kapsamında Ekim 2017’den bu yana Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan işinsanı Osman Kavala’ya verileceğini duyurdu. Ödül töreni 10 Kasım’da Berlin’de düzenlenecek. 

IFA Başkanı Prof. Dr. Ulrich Raulff, ödülün Kavala’ya verilmesinin gerekçesini şöyle açıkladı: 

“İnsan hakları dünya çapında ağır saldırılarla, insan hakları savunucuları da baskılarla karşı karşıya. İşte böyle bir ortamda hepimiz Osman Kavala’nın cesareti ve direncini kesinlikle ileri bir örnek olarak görüyoruz.” 

Yazarın Diğer Yazıları

KAFDAV konferansları devam ediyor

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı’nın düzenlediği, Hacettepe Üniversitesi Tarih Bölümü’nde doktora öğrencisi ve Kültür Bakanlığı uzmanlarından Berat Yıldız’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bir Hayat...

Gençlik zexesi

Balıkesir Adige Çerkes Kültür Derneği’nin düzenlediği “Gençlik Zexesi” 20 Nisan’da Susurluk Demirkapı Köyü’nde gerçekleştirildi. Etkinlikte bilgi, dans, sandalye kapma ve halat çekme yarışmaları yapıldı.

Çerkes Osmaniye Köyü’nde piknik ve şenlik

Manisa’nın Çerkes Osmaniye Köyü’nde gerçekleştirilecek olan “20. Geleneksel Bahar Pikniği ve Kafkas Şenliği”nde Manisa Çerkes Kültür Derneği Kafkas Halk Dansları Topluluğu ile İzmir Çerkes...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img