Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

İmamoğlu için siyasi yasak kararı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK başkanı ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile seçme ve seçilme hakkının yasaklanmasına karar verildi. Bu kararın, Türkiye’nin en kritik seçimlerine aylar kala siyasi dengeleri nasıl etkileyeceği sorusu gündemin ön sıralarına taşındı. 

Karara “Altılı Masa” dan tepkiler gelirken, Ekrem İmamoğlu’nun 14 Aralık’ta yaptığı Saraçhane’de buluşma çağrısına binlerce İstanbullu katıldı. İBB önünde toplananlar, İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay hapis cezası verilmesini protesto etti. 

15 Aralık’ta Saraçhane’de yeniden gerçekleştirilen mitingde İmamoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve doktor randevusu nedeniyle mitinge katılamayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu temsilen Genel Başkanvekili Sabri Tekir ayrı ayrı konuşma yaptı. 

İmamoğlu’nun konuşmasında şu ifadeler yer aldı: “Siz ne derseniz o olur. Bu ülkeyi yönetenlerin milletimizle, sizinle ne alıp veremediği var? Sizden ne istiyorlar? 

31 Mart’ta oyunuzu kullandınız, saymadılar. Sizin tertemiz helal oyunuzu iptal ettiler. Sizin seçtiğiniz yönetime tam üçbuçuk yıldır kamu bankalarından bir kuruş vermiyorlar. Bizler dışarıdan krediler, fonlar bulup getiriyoruz. Farklı bahanelerle aylar geçiyor, yıllar geçiyor, bir imza atıp oy vermiyorlar. 16 milyon insanımızdan ne istiyor bu insanlar?”  

Saraçhane meydanını dolduran binlerce kişi, “Hak, hukuk, adalet”, “Ekrem Başkan”, “Hükümet istifa”, “Ekrem aday” sloganları attı. 

Yazarın Diğer Yazıları

Sinejan’ın yeni bestesi

Kanada Toronto’da yaşayan Sinejan Özaydemir’in “Hate Me” adlı parçası 26 Nisan’da dijital müzik kanallarında yayımlandı. https://www.youtube.com/watch?v=3fAdC1H2jdU

Etnik defile

Maykop’ta bulunan Adigey Cumhuriyeti Sanat Galerisi, tasarımcı Ruzanna Paranuk’un hazırladığı etnik gelinlik koleksiyonundan oluşan sergiye ev sahipliği yaptı. 4 Nisan’da açılan, küratörlüğünü Aslan Tlebzu’nun yaptığı...

Çerkes kadınının imajı

Adigey Cumhuriyeti Milli Kütüphanesi’nde “Adige folkloru ve edebiyatında Çerkes kadınının imajı” başlıklı bir etkinlik yapıldı. 26 Nisan’da Adigey Kadınlar Birliği, Adigey Ulusal Tiyatrosu ve...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img