Kuzey Osetya’da Muhalifler Dzasovhov’a Karşı Birleşti

0
546

(Vladikavkaz/Ajans Kafkas) – Muhalifler, Beslan olaylarının ardından devlet başkanlığından istifa eden ve şu anda Federasyon Konseyi’nde Kuzey Osetya Temsilcisi olan Senatör Aleksandr Dzasohov’un görevden alınması için girişimde bulundu. 

Bu girişim çerçevesinde toplantılar yapan muhalifler, topladıkları imzalarla üst düzey yetkililere dilekçeler göndermeye hazırlanıyor. 

Dzasohov’un konsey bünyesinden çıkarılması çağrısı ilk kez yeni yıl öncesinde Kuzey Osetya Yüksek Mahkemesi’nde Beslanlı anneler tarafından dile getirilmişti. Beslan Anneleri Komitesi, Dzasohov’un, Rusya Federasyonu Anayasası’nın 80. maddesini ihlal ettiğini ve bu nedenle Oset halkının Federasyon Konseyi’nde menfaatlerini ortaya koyacak manevi hakkı olmadığını ifade etmişti. 

Senatör Dzasohov’un görev süresi dolmadan önce görevine son verilmesi konusu, “Sivil Toplum” yuvarlak masa toplantısında ele alındı. Toplantıya sivil toplum örgütleri temsilcileri, Birleşik Rusya ve Liberal Demokrat Partisi dışındaki tüm partilerin Kuzey Osetya şube temsilcileri katıldı ve muhaliflerin Dzasohov’un görevden alınması talebine destek verdi. 

“Osetya’nın Birliği İçin” organizasyonunun sekreteri Alihan Hugayev, Dzasohov’un görevden alınması fikrinin sadece muhaliflere değil, tüm Oset halkına ait olduğunu söyledi. Muhalefet, Dzasohov ve ekibini, çocuklar ve gaziler için ayrılan bütçe kaynaklarını çalmakla ve aynı zamanda ülkede rüşvet sistemi kurmakla suçluyor. 

  

Sayı : 2006 02