Eve Dönüş Mektupları – Son

0
465

Evinden uzak yaşayan tüm Çerkesler’e, Merhaba, 

Bu yazı dizisine son verme kararı aldım. 

İlk yazımı Türkiye’deki Kuzey Kafkasyalılar’a veda olarak yazmıştım. Yazı dizisi fikri, beğeniler ölçüsünde gelişti. Son verme nedenimse bende saklı kalacak. Tüm değerlere saygı duymam gerektiği ilkesinden yola çıkarak; bu karara vardım. 

Yanlışlar ya da doğrular üzerine bir çok söz söylenmiştir, dünyada. Bir yenisini ekleyerek, izafiyet kuramına bağlamanın gereği yok. Bu, çok sade, anlaşılır ve benim için geçerli bir nedendir. 

Yazılı olmayan ve bir takım yollarla aktarılan, derin ve saflığı bozulmamış Kafdağı Öğretisine göre; ben hala bir öğrenciyim. İyi bir öğrenci olmaya çabalıyorum. 144 yıllık sürgün hayatımdan sonra, çok fazla deformasyona uğramadan Kuzey Kafkasya’ya geri dönmem de bu nedenledir. Peşinde olduğum bir şey var, Kafdağı’nda saklı duran. Bu yolun ışığında yol alırken; tüm ihtimalleri göze aldım. Bir yer var, adresini bilmediğim. Sadece gidebileceğimi bildiğim. Bu son derece doğal bir güdüdür. 

Açıklama gereği duyduğum bir diğer konu da; bu yazı dizisindeki üslubumla, kişiliğimin büyük bir kısmının tahmin edilemeyecek olmasıdır. Kafkasya’ya geri dönüşümle ilgili deneyimlerimi, aşırı pozitif bir bakış açısıyla anlatmaya çalıştım. İnsanların gözünde başkalaşan bir durumu, sıradanlaştırma girişimiydi de diyebiliriz. Yaşadığım her şey yazdıklarımdan ibaret değil, elbette. Ama ben, böyle bir üslupla yazmayı tercih ettim. Okunması keyifli, biraz da gülümseten… 

Şartlar göz önünde tutulduğunda son derece uygun olan yaşam tarzım ile ilgili sevdiğim insanların özel sorguları olmasaydı; kişisel meselelerimle okuyucuları rahatsız etmezdim. Neler yediğim, yalnızlık çekip çekmediğim, canımın sıkılmaması için neler yaptığım hususlarında sorular sordular bana. Kimileri başarıya ulaşma yolunda korkup korkmadığımı… Yazarak cevap vermeye çalıştım…  Bu yüzden; bana özel ilgi duymayan okuyuculardan beni bağışlamalarını isteyeceğim. Eğer başkasını daha iyi tanısaydım, kendimden bahsetmezdim. Diğer okuyuculara gelince; kendilerine uyanı kabul edecekler. Çünkü palto ancak uyana yakışacaktır. 

Şunu öğrendim ki; iyilik, boşa gitmeyecek tek yatırımdır. Evren duyarsız değildir. Aksine her zaman en duyarlının yanındadır. Kafdağı’ndan esen her rüzgarda bunun kanıtını duyacaksınız. Duymayan çok şanssız demektir. 

 “Farkındalık” gücümü besleyen en önemli kaynaklardan biridir. Psikologların hediye ettiği özgür ruhlarımızın avuntusunda, gözlerimi kapatarak yaşayamadım. Yaşayamıyorum. Yaşamayacağım. Gerçek özgürlüğün, kozamı parçalayıp çıktıktan sonra başlayacağına eminim. Bin bir rengin ışığında, yaprakların kururken çıkardığı sesi duyarak ve bütün çiçeklerin güzelliğini yaşayarak… 

Kafdağı’na Geri Dönüşle ilgili –özetle- şunları aktarmak isterim: Bir nedeniniz olsun. Sağlam olsun. Sonra hemen harekete geçin. Her şeyin lehinize geliştiğini göreceksiniz. Attığınız her adım, diğer adımlarınızı atma yönündeki isteğinizi artıracak. 

Dünyaya bir kez de, benim gibilerin baktığı açıdan bakın; her şeyin değiştiğini göreceksiniz. Birileri sevdi, yazdım. Bu kadar… sağlıcakla… 

 

Sayı : 2009 06