Aydın’da bir ‘Çerkes Düğünü’

0
726
Ressam Saime Kent Yıldırım, Aydın Belediyesi 130. Yıl Etkinlikleri kapsamında ‘Çerkes Düğünü’ isimli kişisel resim sergisinin açılışını gerçekleştirdi.
 ‘Çerkes Düğünü’ resim sergisiyle Çerkesleri tanıtan Yıldırım, “Uzun yıllar yakınımda olan Çerkesleri gözlemledim. Dört yıl boyunca kendimce geniş araştırma ve incelemeler yaptım. Çerkeslerle ilgili edindiğim bilgiler ışığında tasarımlarımı sürdürdüm. Çerkeslerin kökenleri Kafkasya olduğu için dağlık bölge özelliklerini taşırlar. Kaya gibi sert, güçlü, eğilip bükülmez bir mizaçları vardır. Fakat bu sertlikleri altında açıkça göstermedikleri yumuşak, insancıl, sevecen yanları ağır basar. 1800’lü yıllarda Rus sürgününde çok acı çekmişler. Fakat ben onların acısından çok neşeli, şen, eğlendirici, mutlu yanlarını ele almayı deneyerek dış ve iç görünüşlerini birlikte yansıtmaya çalıştım. Çerkes düğünü adını verdiğim tablolarım bu duygularla ortaya çıktı.” dedi.

Saime Kent Yıldırım kimdir?

1945 yılında Eskişehir’de doğdu. Kabardey kökenlidir. İlk ve Orta öğretimini Aydın’da tamamladı.
1967 yılında Denizli Kız Öğretmen Okulunu bitirdi. İzmir Buca Eğitim Fakültesi Resim Bölümü’nden 1982’de mezun oldu.1994 yılında lisans tamamladı. 1997 yılında emekliye ayrıldı. Karakalem, portre ,figür ve desen çalışmaları oldu.
Empresyonist tarzı suluboya, yağlıboya, akrilik pastel çalışmalar üretti. Yurdun birçok yerlerinde sergiler açtı.9 kişisel sergisi var, birçok karma ve grup sergilerine katıldı. Tablolarının bir kısmı yurt içinde ve yurt dışında özel koleksiyonlarda yer almakta.
Çalışmalarını İzmir’deki atölyesinde sürdürüyor.

Sayı : 2011 11