Vunerov

0
568

– Bu MuratınenKenanınenErolınen kurılmış bulındığı ÇEKA (yauv yanlış dedim ÇHİ), Kayseri’de miting adı altınde topleşmışler ceg yapıp dağılmışler diyolar doğrı mı? Kanbolet katılım azımış güya diyor 800 gişi kadar. O kadar adamı kimin avlusıne sığdırmışler ziwnağo-boğen?
Çelemetınen Kimse yok / ANJUKAY
– Muhterem Çelemet, madem kimse yok sana söyleyim. Anjukay’den bigişi bile yok idi, Allahtan Hamdıkoyden bir yiğit varmış ki ikinize bedel. Kayserı muhtarı bi cadde yaptırmış diyolar, bi de ucuna bir park ki Kaseykoların bahçeden daha buyukmuş güya. Bende anlatenlerin yalancısıyım. Orde sığmış işte.
***
-Abaze milletimi daha üstüüün yokse Besneley milleti mi sayın Vunerov?
Z. A.Besleney / İngilmanya
-Abzahlardan sonra mı demek istiyorsun sayın Z.A. Besleney?
***
– Sayın Vunerov, Sn. Hapae’nin bu yüzleşme merakı nerden çıktı allahaşkına? Orda yüzleş, burda yüzleş ne oluyoruz yauv?
Bahtsız Zühtü / İstanbul
– Bilemiyorum Bahtsız Bey, günahı çok onun. Hacca da gitmez öbürlerini de yapmaz bilebildiğim kadarıyla. Onun için böyle bir yol seçmiş olabilir, hani bir nebze kendini affettirebilmek için. Gerçi bu girdiği yol Çerkeslerin pekte hoşuna gidecek bir şey değil ama Allah taksiratını affetsin. Hayır kırmasınlar bir tarafını.
Biz Çerkeslerin nasıl bir kusuru olabilir ki yüzleşecek, her şeyimiz tastamam değil mi bizim? Ben öyle düşünüyorum şahsen, ya siz Bahtsız Bey?
***
– Yusuf K. Taymaz’ın 21 Mayıs ile ilgili yazısını okudunuz mu Sayın Vunerov. Ne demek istiyor olabilir?
İsmi Bende Saklı / Memleketi de
Hayır, okumadım Sayın Saklı Bey ama Batıray Yediç Beyin CC’deki son yazısını okudum ve çok aydınlandım. Şöyle diyor sayın Yediç:
‘‘Osmanlılar propaganda yapıp 80.000 kişiyi 1864 öncesi göç ettirmişler. Çar bu duruma o kadar üzülmüş ki, göç yollarını engellemiş. Bu sefer Padişah teessüflerini bildirmiş Çar hazretlerine. Çünkü Padişah ve paşalar cariyesiz kalmak üzereymiş ne yazık. Çar hazretleri de n’apsın, gevşetmiş kapıları.
Olan budur kardeşlerim, nerden çıkartıyorsunuz Genosid’i.’’
Yusuf K. Taymaz Bey de, bu mealde bir şey mi diyor yoksa?
***
Gelecek sayıda buluşmak üzere muhterem okuyucularım.VNRV.

Sayı : 2012 05

Yayınlanma Tarihi: 2012-05-01 00:00:00