3 Beraat 1 Müebbet

0
2185

On beş yıldır yılan hikayesine dönüştürülen Mısır Çarşısı davasında yeni bir skandala daha imza atılarak Pınar Selek’e ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. 9 Şubat 2011 tarihinde İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Pınar Selek’e üçüncü kez beraat kararı vermişti. 22 Kasım 2012 günkü duruşmada mahkeme, usul ve yasaya aykırı olmasına rağmen kendi kesin beraat hükmünü geri almıştı. Pınar Selek’in avukatlarının reddi hakim taleplerinin de usulsüz bir biçimde geri çevrilmesinin ardından 24 Ocak 2013 tarihli duruşmada ise Mısır Çarşısı patlaması ile ilgili Abdülmecit Öztürk’ün beraati temyiz edilmediği için kesinleşirken, sadece Pınar Selek bu davadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası hükmünün yanı sıra bir de Pınar Selek’e “kaçma ihtimalinin kuvvetle muhtemel olduğu” gerekçesiyle yakalama kararının çıkartılmasına karar verdi. Bunun üzerine Pınar Selek’in avukatı “Bize göre müvekkilimiz yönünden mahkeme daha önce verilen direnme kararıyla birlikte sonuçlanmıştır. Savunma yapmamızı gerektirecek usuli bir süreç ve yargılama aşaması bulunmamaktadır” dedi.
Karanın ardından Pınar Selek’in babası “ Türkiye’de bugüne kadar bu tip bir karara rastlanmadı. Duruşmada bir arkadaşın dediği gibi, ‘Ben sıkı yönetim mahkemelerine girdim, DGM mahkemelerine girdim fakat hayatımda bu kadar hukuksuzluk yapan bir mahkeme daha görmedim.’ Bu haksız, hukuk dışı işlem yapan insanlara karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz” dedi.
Pınar Selek ise hakkında verilen hukuksuz karar için “Şu an şoktayım, kolay değil. 15 yıldır ilk defa ceza aldım, hep beraat etmiştim. Bir duyarlılık olduğunu biliyorum, benim bu şekilde kurban edilmeme izin vermeyeceklerini biliyorum” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz