Muammer Güler’in hızlı yükselişi

0
489

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu’nda revizyona gitti. Başbakanlık Basın Müşavirliği kanalıyla yapılan yazılı açıklamada 4 bakanlıkta görev değişikliği olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanılığı görevine İdris Naim Şahin’in yerine gelen Muammer Güler, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in yerine Nabi Avcı, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yerine Ömer Çelik ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın koltuğuna Mehmet Müezzinoğlu getirildi.

Kabine değişikliğinde İdris Naim Şahin yerine İçişleri Bakanı olarak atanan Muammer Güler, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetinin gerçekleştiği tarihte sorumlu makamlarda bulunan 24 kamu görevlisinden birisiydi. Dönemin İstanbul Valisi olan Güler, dava kapsamında hakim karşısına çıkarılmadığı için tartışmaların merkezinde olmuştu. Ancak Güler, hükümet tarafından önce kamu bürokrasisinde en üst düzey görev olan “müsteşarlık” görevine getirilmiş, 12 Haziran 2011 seçimlerinde de Mardin’de AKP’nin birinci sıradaki adayı olarak parlamentoya girmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz