KAFFED Suriye Kriz Masasından haberler

0
444

39 Suriyeli Çerkes Türkiye’ye getirildi

Suriye’de yara kanıyor. Soydaşlarımız  tek güvencesi Türkiye Çerkeslerinden yardım bekliyor.

Son bir haftada KAFFED kriz masasını arayarak aracılığımız  ile Türkiye’ye gelen ve yerleştirilen soydaşlarımızın sayısı 50’yi geçti.

Adana Dernek Başkanımız KAFFED Suriye Kriz masası Koordinatörümüz İsa Bey ile irtibata geçen aileler, çok zor durumda Lübnan’da olduklarını, hiçbir maddi imkanlarının olmadığını belirterek acil yardım talebinde bulunmuşlardır.

Federasyonumuz Adıge Çalışma Masası Adana koordinatörü Turan Akın Bey’in devreye girmesi ile Lübnan Taşucu arası çalışan Gemi acentası ile görüşülmüş tüm ödemelerinin tarafımızca yapılacağı garantisi verilerek toplam 39 kişilik kafile Taşucu’na getirilmişlerdir.

Taşucu’nda Adana Başkanımız İsa Bey ve Mersin Başkanımız İbrahim Bey tarafından karşılanan kalabalık gurup Mersin Derneğimize getirilerek dinlenmeleri sağlanmış ihtiyaçları giderilmiştir.

Güney Marmara Bölgesi Kriz Masası Koordinatörümüz Bursa Dernek Başkanımız Levent Bey ile yapılan görüşmeler sonucu kafilenin tamamının Biga Derneğimizin hazır ettiği evlere yerleştirilmesine karar verilmiş, Biga Başkanımız Harun Beyin  misafirleri beklediğini belirtmesi üzerine 39 kişilik gurup Mersin’den kiralanan Otobüs ile Biga’ya  yolcu edilmişlerdir.

Biga’da Başkanımız ve Duyarlı kardeşlerimiz  gönderdiğimiz misafirleri karşılamış, kendilerine tahsis ettikleri evlere yerleştirmişlerdir.

Toplam 39 kişinin Lübnan, Taşucu, Mersin, Biga seyahat masrafları iaşeleri KAFFED Kriz masası bütçesinden karşılanmıştır.

Lübnan’dan başlayıp Biga’da biten organizasyon örgütlülüğün bu gibi durumlarda ne denli önemli olduğunu bir kez daha göstermiştir.

Yaşasın Örgütlülüğün Gücü.

13 kişi Anavatana gidiyor

Reyhanlı  Dernek Başkanı ve Kriz Masası Üyesi Uğur Bey tarafından İstanbul Kriz Masası ve KAFFED YK üyesi Erdoğan Yaşar Bey’e yönlendirilen 4 kişilik soydaş aile İstanbul’da karşılanmış ve akrabalarının yanına yerleştirilmiştir.

Tokat’a yerleştirilen 13 kişilik ailenin Anavatana dönme taleplerini KAFFED Suriye Kriz Masasına iletmeleri sonucunda, gerekli tüm evraklar Maykop  DAR Başkanı Sayın Abdullah Bey’e ulaştırılmış, davetiye masraflarının KAFFED Kriz Masası tarafından karşılanacağı bildirilmiş ve aile için davetiye talebinde bulunulmuştur.

Davetiyeleri geldiğinde İstanbul’dan vizeleri alınacak 13 kişilik aile Anavatana yolcu edilecektir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz