Adige Khase Çerkes Derneği küllerinden doğuyor

0
630

Bir süre önce isim değişikliği yaparak Gaziosmanpaşa Kafkas Kültür Derneği olan adını, Adige Khase Çerkes Derneği olarak değiştiren dernek, sonrasında yaşadığı sıkıntılı dönemin ardından faaliyetlerini durdurmuş idi.

Adige Khase Çerkes Derneği küllerinden doğuyor

Bir süre önce isim değişikliği yaparak Gaziosmanpaşa Kafkas Kültür Derneği olan adını, Adige Khase Çerkes Derneği olarak değiştiren dernek, sonrasında yaşadığı sıkıntılı dönemin ardından faaliyetlerini durdurmuş idi.

Derneğin bünyesinde yetişen Tijın Kam gençlik gurubu, derneğin içine düştüğü bu duruma rıza göstermeyerek yanlarına tecrübeli büyüklerini de alarak derneği tekrar ayağa kaldırdılar.

Yapılan genel kurulun arkasından Ayhan Özden başkanlığında oluşan yönetim kurullarında, derneğin tüm geçmiş başkanları da destek verdiler.

Yeni dönemde, yeni yönetimle, yeni bir binada başlangıç yapmak isteyen genç ve dinamik ekip; yine aynı semtte, Şemsipaşa Mahallesi 16. Sokak NO:2 adresinde kiraladıkları yeni dernek merkezinde 16 Mart 2014 günü açılış yaptılar. İki kat olarak 275 metrekarelik kullanım alanıyla faaliyete geçen derneğin, açılış töreni izdihama tanık oldu.

Başta Gaziosmanpaşa’da yaşayan Çerkes ve Kafkas kökenli hemşerilerimizin büyük ilgi gösterdiği açılışa, İstanbul’daki birçok Kafkas ve Çerkes Derneği de kurumsal olarak iştirak ettiler.

Açılışa İstanbul Kafkas Derneği adına Başkan Havva Karadaş ve dernek üyeleri, İstanbul Çerkes Derneği adına yönetim kurulu üyesi Murat Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, İstanbul Bahçelievler Çerkes Derneği adına Başkan Ahmet Gazi Saygılı ve yönetim kurulu üyeleri, Çerkes Kültür Evi adına Başkan Yaşar Doğu ve dernek yönetim kurulu üyeleri, Maltepe Çerkes Derneği adına Başkan Murat Özden ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Yine İstanbul Abhaz Kültür Derneği adına başkan Hakan Ander bu mutlu gününde Adige Khase Çerkes Derneği’ni yalnız bırakmazken Çerkesya Yurtseverleri adına Nurhan Fidan ve Çoğulcu Demokrasi Hareketi adına Kenan Kaplan da hazır bulundular. Jıneps Gazetesi’ni ise, Yaşar Güven ve Zafer Süren temsil etti.

Mimar yazar Yalçın Karadaş, ressam Ahmet Özel, İstanbul Kafkas Derneği eski başkanlarından Yaşar Nogay ve Asım Berzeg ile 1864 Kafkasyalıar derneği eski başkanı Safet Öztürk de açılışa katılan isimlerdi.

Açılışa çiçek göndererek katkı veren Kaffed ve Düzce Adige Kültür Derneği de desteklerini esirgemediler.

Ayrıca AK Parti Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı adayı Hasan Tahsin Usta ve Büyük Birlik Partisi Gaziosmanpaşa Belediye Başkan adayı Fedai Karakol’da açılışta hazır bulunarak birer konuşma yaptılar.

Dansları ile açılışa renk katan İstanbul Çerkes Derneği Tızıfed Halk Dansları Ekibi’nin yanı sıra, Yılmaz Ölmez yönetimindeki Çerkes Kültür Evi Gubze Wored Gurubu da müzikleriyle destek oldular. Yoğun katılım dolayısıyla sokağa taşan kalabalık ve saatlerce süren ziyaretçi akınının sonunda yapılan düğün ile açılış töreni sona erdi.

Sayı :

Yayınlanma Tarihi: 2014-04-10 00:00:00