Khuade Adnan’a baskı

0
474

Türkiye’den anavatana dönüş yapan Çerkes aktivist Khuade Adnan’a ait olan halı mağazasına 15 Haziran 2016 tarihinde kendilerini vergi polisi olarak tanıtan bazı kişiler ziyarette bulundu.
Khuade Adnan’ın kızı Dane’nin Natpres’e anlattığına göre; mağazaya gelen kişiler sert tavırlar göstererek provokasyona açık tutum sergilediler.
Gelen kişiler konuyla ilgili ellerinde izin evrağı olmamasına rağmen, mağazanın güvenlik kamerası kayıtlarını istediler. İzin kağıdı olup olmadığının sorulması üzerine ise yanlarında olmadığını isterlerse onun yerine müdürleri ile telefonla görüştürebileceklerini söylediler.
Dane Khuade ise, güvenlik kamerası kayıtlarının mağazanın civarında ya da mağazada olağanüstü bir durum kaza vb olduğu durumlarda istenebileceğini, böyle bir durumun olmadığını ki öyle bir durumda bile bu kayıtların izin evrağı ile istenebileceğini söyledi.
Dane Khuade gelen memurların isteklerini geri çevirerek izin evraklarıyla gelmelerini istedi. Bu yaşananlar Khuade Adnan’a ailesi yoluyla baskı yapılmasına örnek teşkil etmektedir.
Khuade Adnan’ın görevli memura rüşvet teklif etme suçlamasıyla açılan mahkemesi halen devam ediyor. Mağazanın sahibi olan Khuade Adnan ise 18 Temmuz’daki duruşmasına kadar Tılewustenhable cezaevinde kalıyor.
Ancak herkesin de hemfikir olduğu; tüm bu yaşananların asıl nedeninin, Khuade Adnan’ın Rus vatandaşlığı yanında ayrıca Türk vatandaşı da olması ve onun sosyal ve politik konulardaki aktiviteleridir. (cherkessia.net)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz