Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı davet ediyor

0
588

Son yıllarda, özellikle Trabzon’da yoğun olarak yapılmaya başlandığı için birçok kişi tarafından Trabzon’a ait olduğu düşünülen KAZAZ sanatında kullanılan örgü tekniklerinin ve düğümlerinin kökeni, Çerkes kadınlarının öncelikle kıyafetlerini süslemek için ürettikleri, ince veya kalın, wağa, dentleç gibi değişik adları olan el işleridir. Bu düğümler eski çağlardan beri, yaka kenarlarından tabanca kılıflarına, ilik-düğmeden başlıklara, kırbaç uçlarından yastık kılıflarına ve mücevherlere kadar çok geniş alanlarda kullanılmış ve halende kullanılmaktadır.
2013 yılından bu yana bünyemizde buluşan sanatkar ve yaratıcı kardeşlerimiz unutulmaya yüz tutan bu çok değerli el sanatlarımızı günümüzde de kullanılabilecek modellere uyarlamaktadırlar.

Değerli Hemşehrilerimiz;
Yukarıda kısaca anlatmaya çalıştığımız amaçlarımız bağlamında yaptığımız çalışmalarımızın yanı sıra, kurduğumuz Çerkes El Sanatları Tasarım, Öğrenim ve Uygulama Atölyesi 3 yıldır sürdürdüğü çalışmalarına bu yıl da özenle devam ediyor.
Salı günleri saat 12’de gerçekleştirilecek olan yeni dönem kurs çalışmaları başlamıştır.
Ön kayıt ve malzeme listesi için 0 216 3365524 – 0535 791 3216 numaralı telefonlardan bilgi almanızı ve kaydınızı yaptırmanızı rica ederiz.

Yazma Sevdalılarına İlan

Kendinizi yazıyla tanımlamaksa amacınız ya da yazmayı seviyor ama hayatınızın içinde bu özelliğinizi paylaşacak alan yaratamıyorsanız, sizinle aynı sorunları paylaşan insanlarla kısa bir zaman diliminde de olsa buluşup sohbet etmek yazdıklarınızı paylaşmak, eleştirmek, eleştirilmeyi öğrenmek istiyorsanız kendinize zaman ayırmaksa kafanızın bir köşesinde uyuyan ama bir türlü hayata geçiremediğiniz biz toplanıyoruz, kendimizi ait hissettiğimiz bir zaman dilimi yaratıyoruz.
Bize katılmak isterseniz her hafta Cumartesi günü 11:00-15:00 saatleri arasında oturup yazdıklarımızı okuyacağız birbirimize.
Birbirimizi eleştirmeye yazıdan, en değerlimizden başlayıp hayatımızın her yanına yaymaya niyetliyiz.
Bekleriz…

Düzenleyen: Zuhal Özden

Şamil Vakfı: 0216 336 55 24

Rengin Yurdakul: 0535 791 32 16

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz