“Egemenlere Teslim Olmayacağız”

0
521

Emek ve demokrasi güçleri ile binlerce vatandaş, İstanbul Kartal’da ‘Teslim Olmayacağız’ mitingine katıldı.

Evrensel’in haberine göre, sahne önünde “Teslim olmayacağız! Biz kazanacağız” pankartının açıldığı mitingde kitle, “Teslim olmayacağız”, “OHAL kaldırılsın, KHK’lar durdurulsun”, “Laikliği kazanacağız”, “Demokratik siyaset engellenemez”, “Özgür basın susturulamaz”, “Tecavüz suçtur, meşrulaştırılamaz”, “Başkanlığa hayır”, “Siyasi tutsaklara özgürlük”, “Halkların iradesi teslim alınamaz” yazılı ortak dövizleri taşıdı.

Mitingde ilk olarak Birleşik Haziran Hareketi adına Erkan Baş konuşma yaptı. İktidara yakın medyanın mitingini karalamak istediğini ifade eden Baş, “oyuna gelmeyip alanda toplananları” selamladı. Tarihi bir buluşma gerçekleştirildiğinin altını çizen Baş, “Sadece tarihe not düşmek için değil, bu iktidarı yıkacağız demek için buradayız. Biz buraya Türkiye halklarını birleştirmek için geldik. ‘Kandırıldık’ diyerek halkı kandırmaya çalışıyorlar, kanmıyoruz demek için buradayız” dedi. Baş, “farklı düşüncelere sahip olunmasına rağmen savaşa karanlığa tek adam diktatörlüğüne götürmek istenen sürece engel olmak için bir araya geldiklerini” söyledi. Baş, “Bugün adına FETÖ denen çetenin Amerikan maşası patron yanlısı halk düşmanı olduğunu söylediğimiz için iktidar bizi hedef seçmişti. Doğru bildiğimizi her yerde haykırmaya devam edeceğiz. BHH Gezi’den çıkarılan derslerle yoksul ama onurlu insanların artık yeter sesini duyurmak için yola çıktı. Kopkoyu bir karanlıktan geçiyoruz bu karanlık sürece ancak ve ancak emekçi halklarımız son verecek. İktidar eliyle sürdürülen yıkım politikalarının karşısında duruyoruz. Laiklik ekmek kadar su kadar önemlidir. Temsilcileri cezaevine atılan Kürt halkının sesini duymak zorundayız. Laiklik için sokağa dökülen düşünceleri için gözaltına alınan gazetecilerin de sesini duymaktayız. Evimizde oturup birilerinin bizi kurtarmasını bekleyemeyiz. Ülkenin bütün halklarının iktidara el koymasından başka bir kurtuluş yoktur. Bedeli ne olursa olsun geri adım atmayacak teslim olmayacağız” dedi.

Ankara’ya seslenen Baş, “Gerici iktidara teslim olmayacağız. Hedefimiz meclisteki tecavüz yasasını durdurmak. İkinci çağrımız ise başkanlık hedefi olan Recep Tayyip Erdoğan seni padişah yaptırmayacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

Dövizler taşıyan kitle sık sık “Faşizme karşı omuz omuza”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Direne direne kazanacağız”, “Özgür basın susturulamaz”, “Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz”, “Saray savaş, halklar barış istiyor”, “Katil IŞİD işbirlikçi AKP”, “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganları attı. Alanı dolduran kitle hep bir ağızdan “Egemenlere, tecavüzcülere, katillere, hırsızlara, baskılara, teslim olmayacağız” diye haykırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz