HAYIR!

0
461

-Bırakın % 51’i, yıllardır eleştirilen ama hala uygulanan seçim yasası sonucu 2002 seçimlerinde %34 oy ile bir parti tek başına iktidar oldu. Şimdi yapılacak Anayasa değişikliği ile %34 oy alan bir partinin başkanı, tek bir insan ülkeyi tek başına yönetecek. Hayır diyorum.

-Doğru haber almak istiyorum, ülkede her ne oluyorsa iyi-kötü bilmek istiyorum. Kötü şeylerin sorumlularının açıkça ilan edilmesini ve istifa ettirilmesini istiyorum. Bunun için de Hayır diyorum.

-Düşüncelerini ifade ettikleri için insanların hapis cezası almasını istemiyorum. Susturmak için yakıştırılan “terörist”, “bölücü” suçlamaları ve diğer itibarsızlaştırma yöntemlerinin son bulmasını istiyorum. Bunun için de Hayır diyorum.

-Halkın kendi temsilcilerini doğrudan seçebilmesini, seçtiklerini geri çağırabilmesini, siyasete daha çok katılabilmesini istiyorum. Bunun için de Hayır diyorum.

-Kimliğim için, benim gibi düşünmeyenler için, ülkenin geleceği için Demokrasi daha çok Demokrasi istiyorum. Bunun için de Hayır diyorum.

Yaşar Güven

Önceki İçerikÇözüm yolları tartışıldı
Sonraki İçerikKardeş Türküler, Kayseri yolunda
Yaşar Güven
1958’de, Düzce Köprübaşı Ömer Efendi Köyü’nde doğdu. 1980 yılında İTÜ Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Üyesi olduğu Gemi Mühendisleri Odası’nın (GMO) 50. yıl ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin (İKKD) 60. yıl Andaç çalışmalarının editörlüğünü yaptı. Her iki kurumun yönetim kurullarında görev aldı. Kurucusu olduğu firmada iş yaşamı devam ediyor. 2005 yılı aralık ayında yayın hayatına başlayan Jıneps gazetesinin kurulduğu tarihten itibaren yayın kurulu üyesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz