Hayirlara vesile olsun

0
471

Her gün haberleri keder içinde izliyoruz. Şehit haberleriyle başlayıp işsizlik dramıyla sürüyor. İŞKUR’un kapısında bir vatandaşa mikrofon uzatılıyor. “Otuz yaşındayım beş yıldır iş arıyorum” diyor boğazı düğümlenerek ağlamaklı. Her gün işe gider gibi buraya geliyorum, yıllardır iş arıyorum diyor bir diğeri. Dereceyle üniversiteyi bitiren işsizler belgelerini gösteriyor kameralara. Artık referandum süreci de eklendi haberlere. Evet-hayır kutuplaşması hızla girdi hayatımıza. Hem halka tercihini sorup hem de tercihleri nedeniyle ihanet içinde olduklarını söylemek gibi bir gariplik, bize has olsa gerek.
Kayınvalidem “Hayırlı olsun!” der, yeter artık anlamında. Yazarken onun bunu nasıl güzel bir vurguyla söylediğini anlatmak zor, duymanızı isterdim. Şimdilerde aynen onun vurguladığı gibi haykırmak istiyorum. Hayırlı olsun!
Genç işsizlerin oranı %22 yi aşmışsa hayırlı olsun.
Bilim, sanat ve eğitimde dibe vurmuşsak hayırlı olsun.
Düzeltildi diye sevindiğimiz sağlık kurumları eskisinden beter hale gelmişse hayırlı olsun.
Yeşilin yerini beton almış, ormanlar hızla yok edilmiş, deprem sırasında sığınılacak alanlar bile rant kapısı olmuşsa hayırlı olsun.
Çocuk gelinler, tacizler, tecavüzler, kadın ve işçi katliamları hiç olmadığı kadar artmışsa hayırlı olsun.
Esnaf görülmemiş boyutlarda kepenk kapatıyorsa, çiftçi mazot alamaz, traktörünü, tarlasını satar duruma gelmişse hayırlı olsun.
Dernekler kapatılıyor, sendikalı olmak suç sayılıyorsa hayırlı olsun.
Kaos, terör derken, artık açık açık iç savaşla tehdit ediliyorsak ve istikrar gelecek diye uzun süre uyutulmuşsak hayırlı olsun.
Asgari ücret açlık sınırının altına düşmüşse, işsizlik parası sefalet düzeyinde kalmışsa üstelik işçinin işsizlik fonundan patrona katkı sağlanıyorsa hayırlı olsun.
İnsanlar güven içinde sokağa çıkamaz olmuşsa, en küçük muhalif sese tahammül kalmamışsa hayırlı olsun.
Milyonlarca insanın oyuyla meclise gönderilen vekiller hapse atılmışlarsa hayırlı olsun.
Muhalif bir kadının (Meral Akşener’in) konuşmacı olduğu toplantı salonunda elektrikler kesiliyorsa hayırlı olsun.
Yasama, yürütme, yargı tek elde toplanacak, çoğulcu demokrasi tamamen yok edilecekse hayırlı olsun.
15 yıldır tek başına iktidar olanlar hiçbir engelle karşılaşmadıkları halde memleketi bu duruma getirmişlerse geçmiş olsun ve HAYIR lara vesile olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz