Güney Osetya artık Alanya

0
524

9 Nisan 2017 günü yapılan Güney Osetya Devlet Başkanlığı seçimini Parlamento Sözcüsü Anatoli Bibilov kazandı. Bibilov oyların %58’ini alırken, diğer adaylardan eski devlet başkanı Leonid Tibilov oyların %30’unu, Alan Gagloy ise %11’ini alabildi. Güney Osetya yasalarına göre seçimin geçerli olabilmesi için seçmenlerin %50’den fazlasının oy vermesi ve adayın verilen oyların %50’den fazlasını alması gerekiyor.
Aynı gün yapılan referandumda seçmenlerin %78’i Güney Osetya’nın isminin Alanya olarak değiştirilmesini kabul etti. Bilindiği gibi Kuzey Osetya Cumhuriyeti de ismini 1994 yılında Kuzey Osetya – Alanya Cumhuriyeti olarak değiştirmişti.
Anatoli Bibilov, 6 Şubat 1970’de Güney Osetya’da doğdu. Ryzan Hava Askeri Okulu’nu tamamladıktan sonra Güney Osetya’da konuşlanan Barış Gücü’nde görev aldı. 2008 yılında Gürcistan’ın Güney Osetya’ya saldırısında başkent Tskhinval’in savunmasında yer aldı ve iki kez yaralandı. 2008 yılında Güney Osetya Acil Durumlar Bakanı oldu, 2014 yılında Güney Osetya Parlamentosu sözcüsü seçildi. (kaffed.org)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz