“Bir Rüya Gördüm, Anlatsam da Anlamazsınız”

0
862

“Bir Rüya Gördüm, Anlatsam da Anlamazsınız” adlı belgesel, Ankara Film Festivali’nde en iyi belgesel kategorisinde yarışacak.
Ubıh dilinin hikayesini anlatan “Bir Rüya Gördüm, Anlatsam da Anlamazsınız”, yönetmenliğini Burcu Esenç ve Cantekin Cantez’in, görüntü yönetmenliğini Levent Ahi’nin ve araştırmalarını Burak Esenç’in yaptığı uzun metrajlı bir belgesel.
Belgeselde Ubıh dilinin son temsilcisi Tevfik Esenç’in dilinin yok olmaması ve kayıtlara geçmesi için verdiği büyük çabayı torununun gözünden izliyoruz.
Belgeselin yönetmenlerinden Burcu Esenç, dedesinin izlerini takip ederek köklerine doğru bir yolculuğa çıkıyor. Bu yolculukta Ubıh halkının geçmişini, sürgün acılarını, kimlik arayışını ve anadilinin neden yok olduğunu sorguluyor. 
Çekimleri İstanbul, Balıkesir, Paris, Oslo, Flisa, Nalçik, Sohum, Maykop ve Soçi şehirlerinde geçen belgesel bir dilin yok oluşunun tüm trajedisini gözler önüne seriyor.
Çekimleri 2 yıl süren, 7 ülkede 15 bin km yol yapılarak çekilen belgesel, bu yıl 109 belgesel filmin başvurduğu Ankara Film Festivali’nde yarışmaya değer bulunan ilk 10 filmin arasına girmeyi başardı ve 18-28 Nisan tarihleri arasında Ankara Film Festivali’nde ilk kez izleyicilerle buluşacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz