İş insanlarımıza ve Dostluk Kulüpleri üyelerine çağrı

0
689

1- Anayasa Mahkemesi 4271 sayılı Türk Medeni Kanunu’nun 101. maddesinin üçüncü fıkrasını Anayasaya aykırı bularak oybirliğiyle iptal etmiştir. Bu kararla; Vakıflar da artık yeni üye kayıt etme imkânına kavuştular. Nitekim bu olanaktan yararlanarak 36 yeni üye aramıza katılmıştır. Daha önce üye olma imkânı bulamamış olan duyarlı hemşerilerimizin belirli miktarda (asgari 500 ABD Doları karşılığı Türk Lirası’nı) ve aylık aidatlarını defaten veya taksitler halinde ödeyerek mali katkı sağlayarak Vakfımıza üye olup bizlere güç katmaya davet ediyoruz.
2- WEB Sitemizin giriş bölümünde bir nebze bahsettiğimiz üzere, Rusya Federasyonu Şarkiyat Enstitüleri, Arkeoloji Enstitüleri, Sovyet Bilim Akademileri, Ermitaj ve Kuntskamera Kütüphaneleriyle Batılı ülkelerin ünlü kütüphanelerinde var olduğunu bildiğimiz Kuzey Kafkasya Halklarının antik geçmişlerine ışık tutacak nadir eserlerin arşivimize kazandırılmasını çok çok önemsiyoruz. Ancak maliyetlerinin yüksek oluşu nedeniyle o kıymetli eserleri temin edemiyoruz. Her birinin bedeli 25 ile 70 ABD Doları seviyesinde değişen bu eserlerin temini için duyarlı insanlarımızın her biri bağışlarıyla 1-2 eser kazandırabilir diye umut ediyoruz.
3- Önceki yıllarda kendi imkânlarımızla 53 üniversitenin kütüphanelerine 40’ar adet kitap bağışlamıştık. Özellikle o üniversitelerden tarihimiz ve kültürümüz konulu Mezuniyet Tezi, Yüksek Lisans Tezi ve Doktora Tezi çalışmaları için talepte bulunan öğrenci sayısı oldukça artmıştır. İş insanlarımız veya Dostluk Kulüplerimizin sayın üyeleri; henüz kitap gönderemediğimiz üniversitelerden birisini seçip yaklaşık (700-800.-TL maliyet bedeli olan) 40-50 kitaplık bir kitap setini bağışlamak isterse en az 100-125 üniversiteye daha sponsor kişiler adına kitap seti ulaştırarak faturasını da bağışlayana göndermeye hazırız.
4- “KAFDAV YAYINCILIK” kuruluşu sermayesinin tamamı Vakfımıza ait iktisadi bir işletmedir. Kaf-der döneminden başlamak suretiyle Vakfımızın mali imkânlarıyla bugüne kadar basımı yapılan kitap adedi 73’tür. Yayına hazır olan kitap sayısı ile bu rakam kısa sürede 100 adede ulaştırılabilecektir. TÜYAP başta olmak üzere asgari 10-11 adet kitap fuarına katılıyoruz. 2-3 adet de bölgesel festivallere katılarak okurlara ulaşmaya çalışıyoruz. Ayrıca, farklı farklı kentlere giderek birikimi olan toplum büyükleriyle birebir görüşmeler yapıp “Sözlü Kültür Derlemesi” olarak arşivliyoruz. Bu çalışmalarımızda en çok sıkıntısını çektiğimiz husus aracımızın olmayışıdır. DOBLO tipi bir araca şiddetle ihtiyacımız vardır. Birkaç yıl kullandıktan sonra bu tip aracını yenileyecek yurtiçinde veya dışında faaliyet gösteren firmalarımızdan herhangi biri veya yardımlaşarak birkaçı bir arada bu tip kullanılmış bir aracı vakfımıza bağışlayabilirler. Tümüyle ücretsiz olmayacaksa sembolik bir rakamla satış şeklinde devir de yapılabilir. O takdirde daha çok aktiviteye katılım, derleme amacıyla daha çok kentteki birikimli büyüklerimize ve daha geniş bir okur kitlesine ulaşmamız mümkün olabilecektir.
5- Yayına hazır veya yayın için tercüme sırasında olan birçok kitap söz konusudur. Bu eserleri yayınlamak için imkânı olan duyarlı insanlarımızın (en azından kâğıt bedeli tutarında) yayın sponsoru olarak destek vermeleri bize güç katacağı gibi sırada bekleyen taslak eserlerin bir an önce yayınlamasıyla yayın sayımızı da hızla artıracaktır. Sponsor olacak insanlarımızın basılacak eserde lanse edileceği ve ödemeleri tutarında matbaadan fatura gönderileceği de tabiidir
Keyfiyeti, tüm hemşerilerimizin, gençlerimizin, aydınlarımızın ve iş insanlarımızın bilgilerine sunuyor ve her duyarlı ve ilgili insanımızı mümkün olabilen katkıyı vermeye çağırıyoruz…
Selamlar, sevgiler, saygılar.

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı – KAFDAV
Yönetim Kurulu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz