Liseliler Tiyatro Festivali

0
920

Nalçik Adige Dil Derneği’nin düzenlediği 2019 Liseliler Tiyatro Festivali 13 Mart 2019’da, Nalçik’e en yakın köy olan Koşırguey Köyü Kültür Merkezi’nin gösteri salonunda gerçekleşti. Müdürlüğünü Aslan Maya’nın yapmakta olduğu lisenin öğrencileri, salonu doldurarak sergilenen oyunları merakla izlediler.
Etkinliğe katılan Baksan-Dıgulıbguey Köyü 9. Okul’dan gelen grup, Şınkube Bagrat’ın “Jilake” romanından bir bölüm sundu. Grubu öğretmenleri Nazar Maryanna ve Haj Sveyta sahneye hazırladı.
Kardenğuş Zeramik’un “Kabarde ile Altud” piyesinden bir bölümü öğretmenleri Haradura Emma öncülüğünde sunan grup Terek-Yinerikhuey Köyü’nden gelen öğrencilerden oluştu.
Lesken-Anzorey Köyü’nden gelen öğrenciler ise öğretmenleri Kokuey Aksana mihmandarlığında Aksıre Zalimhan’ın “Dahenağue” piyesinden bir bölüm canlandırdı. Janhothable Köyü 3. Okul’dan katılan grup, Ağ Zerağıj’a ait “Guaşeşukane” piyesinden bir bölümü sahneledi. Öğrencileri festival için öğretmenleri Zığur Taisa ve Ardeşave Zarema çalıştırdı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz