İnguşetya Cumhurbaşkanı istifa etti

0
585

İnguşetya Cumhurbaşkanı Yunusbek Yevkurov, cumhurbaşkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
İnguşetya Parlamentosu tarafından ülkenin 3. Cumhurbaşkanı olarak seçilen Yevkurov’un sosyal medya hesapları üzerinden de istifa görüntüsü yayınlanırken, istifa nedeninin Cumhurbaşkanlığı, İnguşetya Hükümeti ve İnguş halkı arasında yaşanan anlaşmazlıklar olduğu ortaya çıktı.
Görevi süresince İnguşetya’da önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Yevkurov, “Yıllar boyunca İnguşetya halkıyla önemli bir yol kat ettik. Kolluk kuvvetleri ile birlikte ülkede terör örgütlerine karşı savaş vererek bu olguyu yendik. İnguşetya’da barışı sağladık, okullar, kreşler, hastaneler, spor tesisleri ve yollar inşa ettik ve inşa etmeye devam ediyoruz. Cumhuriyet birçok açıdan Rusya’nın bölgeleri arasında lider olmuştur” ifadelerini kullandı.
İnguşetya ile Çeçenya arasında Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra sınır tartışmaları yaşanmış, taraflar arasında geçtiğimiz yıl yeni sınırların çizilmesi konusunda anlaşma imzalanmış fakat toprak kaybedildiği gerekçesiyle İnguşetya halkı anlaşmaya karşı çıkmış ve protesto olayları yaşanmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz