Sızıköy 11. Hemşeri Buluşması

0
850

Her yıl temmuz ayının ilk cumartesi günü gerçekleştirilen “Gönen Sızıköy (Deçenhable-Armutlu) Buluşma Günü” etkinlikleri, son yıllarda Ramazan Bayramı’nın yaza denk gelmesi nedeniyle bayramın ikinci günü düzenleniyor.
Bu yılki buluşma öncesinde merhum Mahmut Zarbak’ın eşi Muhterem Zarbak vefat etti, kendisine rahmet yakınlarına sabır diliyoruz. Ailenin, “Ceug yapılsın. Düzeni bozmayalım“ diyerek izin vermesi sonucu programımız uygulandı.
Etkinliğimiz bu yıl 5 Haziran Çarşamba günü gerçekleştirildi. Saat 17.30’da tüm köy halkı ve bayram nedeniyle köye gelen hemşerilerimizle birlikte köy mezarlığında toplanıldı. Mezarlık ziyaretinden sonra 18.30’da hep birlikte köy meydanında hazırlanan masalarda yemekler yenilip çaylar içildi. Uzun zamandır köyümüze gelmemiş olan hemşerilerimiz hasret giderdiler. 21.30‘da lokma döküldü, peynir ve çay eşliğinde sohbet edildi, geç saatlere kadar ceug yapıldı. Bir sonraki yıl buluşmak üzere vedalaşıldı. Etkinliğimizin masrafları katılımcıların desteğiyle karşılanmaktadır.

Haber: Rıza Hasan Tüz

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz