Türkiye’deki farklı üniversitelerin Kafkas toplulukları, Jıneps üzerinden kendilerini anlatmaya devam ediyor.
Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nde öğrenim gören Kafkasyalı öğrenciler, 1996’dan itibaren Kütahya Kafkas Derneği’ndeki gençlerle birlikte toplanmaya ve etkinlik yapmaya başlamışlardı. DPÜKAF düşüncesi ise 2005-2012’li yıllara kadar hızlı bir tırmanış göstermiş ve gayri resmi olarak gençlerin birbiriyle tanıştığı arkadaşlık kurduğu ve kültürleri için çabaladıkları bir yapıda kendini göstermiştir.
İlk olarak 2018 Kasım ayında Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Kuzey Kafkasya Dil Tarih Coğrafya ve Kültür Araştırma Topluluğu adıyla üniversitemizde resmi faaliyetlerine başlamış ve resmi bir topluluk olmuştur.
DPÜKAF sadece üniversite gençliğine değil Kütahya’daki tüm Kafkasyalı gençlere hitap etmektedir ve Kafkasyalı aileler ile yakın ilişki içerisindedir. Resmi üye sayısı 50’dir. DPÜKAF, ilk senesi olmasına rağmen 2018-2019 döneminde 6 etkinlik ve 23 toplantı yaparak en etkin Kaf gruplarından birisi olmuştur. DPÜKAF ve Uludağ Üniversitesi Kafkasya Bilimsel Araştırmalar Topluluğu kardeş ÜniKaf grubudur. Kafkasya kültürünü yaşatmak ve yaygınlaştırmak için her sene daha güçlü bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz.
Selahattin Bedri Apiş