Jıneps’e fon desteği

0
1099

15 yıl sonra bir ilk…
AB fonlarından yararlanmak, yayın yaşamımız boyunca zaman zaman gündemimize giren bir konuydu. Gazeteciler Cemiyeti üzerinden destek konusu duyumu ile harekete geçtik, başvurduk ve destek listesinde yer aldık.
Bilgisayar donanım ve yazılım, görsel kayıt ekipmanı, web sitemizin geliştirilmesi, bazı haberlerimizin telif bedelleri ve pandemi nedeniyle sorun olmaz da gerçekleştirebilirsek Jıneps okurlarıyla buluşmayı hedefleyen şehirlerarası ziyaretler bu desteğin kapsamında. Anavatandaki gazetelerle ortak yayına başlamış ve iki sayı yayımlamıştık. Bir yıl sürecek bu destekle artık her ay Türkçe Jıneps’in yanı sıra dijital yayımladığımız anadilde bir ekimiz de olacak.
Gazeteciler Cemiyeti’nin Avrupa Birliği (AB) finansmanı ile çoğulcu medyaya zemin hazırlamayı, gazetecilerin mesleklerini yapabilmeleri için dirençlerini artırmayı ve mesleki dayanışmayı güçlendirmeyi hedefleyen Demokrasi için Medya, Medya için Demokrasi (M4D) Projesi kapsamında verilen destek araçlarından Basın Evi Destek Aracı (BEDA) II. Dönem başvuru sonuçlarına göre; gazeteciler, medya kuruluşu ve örgütlerinden oluşan 31 başvuru sahibine destek sağlanıyor.
14 Şubat’ta başvuruya açılan destek aracına gazetecilerden, medya kuruluşlarından ve sivil toplum örgütlerinden, toplam 22 farklı ilden 110 başvuru yapılmıştı. II. dönem kapsamında 10 farklı ilden yapılan ve onaylanan 31 başvurunun illere göre dağılımında Ankara, Aydın, Diyarbakır, Eskişehir, Hakkâri, Iğdır, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Muş yer alıyor.
M4D Projesi’nin destek araçlarından biri olan BEDA ile medya alanında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri, medya kuruluşları ve gazetecilerin, gazetecilik faaliyetlerini devam ettirebilmeleri, kapasitelerini güçlendirmeleri ve Türkiye’deki çoğulcu medyanın oluşumunun desteklenmesi amaçlanıyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz